Почетна » Завршни скуп у уторак на Тргу, али и шетња до РИК-а: „Да поручимо да ћемо резултате чувати и одбранити“

Завршни скуп у уторак на Тргу, али и шетња до РИК-а: „Да поручимо да ћемо резултате чувати и одбранити“

од Други Пишу
0 коментар

Коалиција „Србија против насиља“ свој завршни скуп одржаће у уторак, 12. децембра, на Тргу републике у Београду с почетком у 18 сати. Након обраћања, заједно са грађанима кренуће у шетњу до РИК-а.

На питање зашто ће завршни скуп организовати на отвореном, кандидат за градоначелника Београда листе „Србија против насиља“ Владимир Обрадовић каже да се десило слично као кад су били у питању њихови други скупови и конвенције – нигде не могу да нађу простор.

„Ми смо благовремено тражили, питали и слали упите за све просторе где би то могло да се деси. Или нисмо уопште добили одговор или су нам одговорили да је заузето. Тако да је отворен простор био једина могућност у овом тренутку, зато смо се на крају и одлучили за Трг републике“, наводи за Н1 Обрадовић.

После обраћања, планирана је, каже, шетња до РИК-а.

„Та шетња ће да има јаку политичку поруку: да ћемо ми изборне резултате пратити и чувати и одбранити, то је и захтев РИК-у да све протекне у најбољем реду, да они у свом мандату ураде да све буде како ваља. Тражићемо да се бирачка места конципирају тако да нема могућности за неке преваре на самом бирачком месту, на пример да се паравани окрену тако да се види да ли неко фотографише мобилним телефоном или не, да све протекне у најбољем могућем реду“, наводи.

Упитан како је, из његовог угла, до сада изгледала целокупна изборна кампања, каже – „за нас формално јако кратка, док је владајућа странка заправо нон-стоп у кампањи“.

„Сваки пут када помислите да кампања не може да буде гора и прљавија – опет се непријатно изненадите. Тако да је и ову кампању обележило доста прљавих ствари које се раније нису дешавале. Поред тога, имате саплитања на ситним местима где год је то могуће, да чисто процес опозицији буде тежи“, наглашава кандидат за градоначелника Београда.

Што се медија тиче, истиче да листа „Србија против насиља“ практично нема приступ оним с националном фреквенцијом. „Нешто јако мало на РТС -у, у форми „Реч на реч“ и можда се понеко још негде појави, али то је занемарљиво кад се пореди са владајућом коалицијом. Тако да медијски свакако нисмо у равноправном положају били“, наводи.

Зато је, каже, кампања „Србије против насиља“ била усмерена ка људима, односно на рад „на улици“.

„Ако говорим о београдској кампањи, обишли смо све општине по неколико пута, разговарали са грађанима, са десетинама хиљада грађана… Користили смо мреже за већу видљивост и за слање порука кампање и то је, у најкраћем, обележило нашу кампању“, каже Обрадовић.

Саговорник портала Н1 оцењује да су у тим сусретима рекације грађана биле јако добре. Подсећајући да је учествовао и у кампањи за претходне изборе, каже да је сада, када их пореди, атмосфера ка опозицији „много отворенија и боља“.

„Људи су се ослободили страха и доста им је ове власти. Желе да се ово промени, да дођу неки нови људи, неки нови тимови, нова лица и нова генерација политичара – да овај град поведу у правом смеру“, наводи Владимир Обрадовић.

На скупу у уторак окупљеним грађанима ће се обратити Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић, као представници београдске листе и остали лидери странака које учествују у коалицији. Очекује се да ће обраћање трајати 35-45 минута, након чега следи шетња до РИК.

Foto Amir Hamzagić/Nova.rs

Јелена Петровић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар