Почетна » Добрица Веселиновић: ХИТНО ЗАУСТАВИТИ УНИШТАВАЊЕ ПРИРОДНИХ ДОБАРА БЕОГРАДА

Добрица Веселиновић: ХИТНО ЗАУСТАВИТИ УНИШТАВАЊЕ ПРИРОДНИХ ДОБАРА БЕОГРАДА

од admin
0 коментар

 

У једном од паркова у општини Врачар, Веселиновић је објаснио зашто постојеће зеленило убрзано нестаје са београдских улица што директно утиче и на загађење у граду.

„Овде можемо видети један пример безобзирног односа тренутне градске власти према нашим природним добрима. У питању је „топинг“ метода орезивања дрвећа која је забрањена у већини светских градова. Она (ова метода) је забрањена зато што чини да дрвеће умире, суши се и нестаје,“ рекао је Веселиновћ.

Како би Београд постао зелен и добар град неопходно је хитно прекинути са оваквом праксом.

„План покрета Не давимо Београд и коалиције „МОРАМО“ је да се са оваквом праксом обустави. Наш план је да се град озелени како би се смањило загађење у нашем граду. Морамо чувати природна добра и увећавати их да би Београд постао зелен и добар град.“ У свом програму за добар град, коалиција „МОРАМО“ посебно је истакла потребу да се заустави девастација и очувају постојеће шуме и природна добра. План коалиције је да покрене процес озелењавања и пошумљавања града са циљем да се постигне стандард од 20м2 зелене површине по глави становника јер зелене површине чине град отпорнијим на загађење, врућине поплаве и буку.

Можда ти се свиди

Оставите коментар