Почетна » Јовановић: Народу је потребан добар живот сада, а не за две, највише три године

Јовановић: Народу је потребан добар живот сада, а не за две, највише три године

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је људи у Србији бирају да ли ће да купе храну или лекове док се истовремено плаше извршитеља који ће да им плене имовину ако не плате рачуне, и да мора да се уведе порез на екстрапрофит банкама и великим трговинским ланцима који су се обогатили на муци народа.

„Држава, уместо тога, повећањем акциза додатно завлачи руку у џеп грађана. Људи хоће добар живот сада, а не да слушају председника Србије Александра Вучића који им већ 11 година обећава да ће живети боље за две, најкасније три године. Огромно задуживање Србије мора да престане, јер срљамо у дужничко ропство. Банке грађанима деру кожу с леђа јер смо изгубили финансијску сувереност“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

„Моја баба има пензију од 21.500 динара и она мора да рачуна како да стигне до минималне потрошачке корпе која износи више од 50.000 динара, а да се не одрекне лекова који је коштају 8.000 динара и да купи храну“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је неопходно отворити домаће банке које ће „поштовати грађане“ и понашати се другачије од страних.

„Власт планира да се следеће године задужи за још 9,3 милијарди евра, а планирано је да се за Експо 2027 потроши још 12 милијарди евра. Шта је залог за све те дугове? Постоји опасност да се природна богатства, попут хидроелектране Ђердап, водоизворишта и рудници ставе у залог“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да није касно да се странке деснице уједине и заједно наступе на изборима, јер је за добар резултат неопходно да ниједан глас не буде расут, како у Београду тако и у целој Србији, и да је могуће постићи договор у наредних неколико дана.

„Србија је у деликатној ситуацији у вези са Косовом и Метохијом, угрожен је територијални интегритет, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен је у Београду затражила да Србија дефакто призна самопроглашено ’Косово’ као независну државу. У Таквој ситуацији је врло неодговорно да се патриотске странке свађају на колико ће листа наступити изборе. Важно је да сарађујемо у циљу заштите државних и националних интереса“, рекао је Јовановић.

„Ниједан грађанин Србије неће имати разумевања ако не наступимо заједно. Све државотворне странке морају наступити јединствено када је држава угрожена“, додао је Јовановић.

Јовановић је додао да је „проблем на десници око уједињења настао око питања како наставити после избора и да ли ће бити простора за прелазну владу“.

„Мислим да тај простор постоји, јер немамо других партнера у опозицији зато што не можемо да сарађујемо са режимом Александра Вучића. Када дође до промене Вучићевог режима мора се формирати техничка, односно прелазна влада која ће организовати слободне и фер изборе у релативно кратком року, можда и за шест месеци“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је изузетно важно да та прелазна влада „не заврши прљави посао који Вучић није стигао да уради“.

„Патриотске странке би требало да наступе уједињено како та прелазна влада не би тај рок искористила за признавање ’Косова’ и оне ће бити гарант да се то неће догодити и да ’француско-немачки’ план неће бити прихваћен. Прелазна влада не смела ни да дозволи ископавање литијума нити распродају природних богатсава“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да „у прозападној коалицији, нажалост, постоје и странке које су се изјасниле за прихватање ’француско-немачког’ плана“, и да је зато важно да у прелазној влади буду заступљене и странке државотворне опозиције.

Можда ти се свиди

Оставите коментар