Почетна » Јеремић: Вучић затражио да избегне суочавање

Јеремић: Вучић затражио да избегне суочавање

од admin
0 коментар

 

„За нас је веома пријатно изненађење што је судија упркос томе одлучила да и Вучић буде позван да да исказ. Након силних изјава да једва чека да се суретне са мном у судници, званично је затражио да не буде позван. Видећемо да ли поштује суд Републике Србије“, рекао је Јеремић након припремног рочишта на суђењу по тужби против Александра Вучића.

Јеремић се запитао да ли је председник, сходно свом карактеру, можда мислио на „суочавање са моткама испред Председништва“, како је раније поменуо.

„Позивам га да се без мотки нађемо очи у очи у судници како бисмо испоштовали правосудне органе Србије. Иначе, у Србији кад се прича о моткама, може да се мисли на оне које имају Вучић и његови хулигани, а може да се говори и о мотки закона и правде. Ја сам сигуран да ће њега на крају стићи мотка закона, и то за многе ствари које ће у будућности бити процесуиране“, рекао је Јеремић.

Говорећи о вишегодишњем одлагању суђења и временски оквир у ком би суђење требало да буде окончано, Јеремић је рекао да га не би чудило ништа, па тако ни „да Вучић напрасно добије стомачни вирус или нешто слично, па да се 4. новембра не појави у судници“.

„Чак и да се суђење заврши у року од предвиђених 18 месеци, протећи ће скоро пуних пет година од како је он изрекао да сам ’шеф међународне банде лопова’ до момента у ком ће, надамо се, бити окончан првостепени поступак. То најбоље показује у каквом је стању правосуђе и колико је спора правда у Србији. Ако толико траје поступак у ком је председник државе, како је тек за обичан свет?“, упитао је председник Народне странке.

Јеремић закључује да темељна реформа правосуђа мора бити приоритет сваке власти којој је циљ да од Србије направи место у којем је могуће нормално живети и осећати се сигурним јер вас штити закон.

Можда ти се свиди

Оставите коментар