Почетна » У суботу 15. протест „Србија против насиља“, тема догађаји у Бачкој Паланци

У суботу 15. протест „Србија против насиља“, тема догађаји у Бачкој Паланци

од Други Пишу
0 коментар

Следећи протест „Србија против насиља“ биће одржан у суботу 12. августа, а окупљање је заказано за 19 часова на платоу испред Дома Народне скупштине, саопштио је председник ДС Зоран Лутовац.

Протестна шетња кретаће се са Трга Николе Пашића, према Теразијама где ће код Игуманове палате скренути лево ка згради Председништва у Улици краља Милана, а затим ће „код Лондона“ скренути десно, и Улицом кнеза Милоша ићи до зграде Владе Србије, најавио је Лутовац на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

„Кључна тема биће насиље – вербално и институционално – које се дешава у Бачкој Паланци“, рекао је председник ДС-а.

На протесту ће, како је најавио, говорити Жељко Пејчић радник комуналног предузећа у Бачкој Паланци који је добио отказ само због тога што је био присутан на једном од протеста у том граду, а друга говорница биће Душица Сремчевић из Краљева која је, подсетиоје Лутовац, жртва породичног насиља која је морала да преко друштвених мрежа моли за помоћ да не би била још једна жртва фемицида у Србији.

Лутовац је указао да ће протест у суботу бити 15. по реду, и да се „ватра одржава“ и људи се још окупљају како би рекли „стоп насиљу“.

„Међутим насиље се наставља, и ово у Бачкој Паланци што се десило је још један драстичан пример“, казао је.

Дешавања у Бачкој Паланци, према речима Лутовца, тичу се свих грађана Србије, јер је реч о моделу по ком се ради у целој земљи.

Foto N1/Marina Pupavac

Б.Н.  Н1

„Имате бахатог локалног моћника који се не обазире на своје дужности и обавезе, а после временске непогоде не чини ништа како би санирао последице, и тиме је одговоран за оно што се десило“, поручио је лидер демкрата, оцењујући да су деда и унук у Бачкој Паланци страдали због немара власти.

Можда ти се свиди

Оставите коментар