Почетна » Палма био кандидат за министра привреде, па место препустио СПС-у

Палма био кандидат за министра привреде, па место препустио СПС-у

од Други Пишу
0 коментар

Министарство привреде је после смене Радета Басте из руку Јединствене Србије Драгана Марковића Палме отишло Социјалистичкој партији Србије и то без много помпе. Како сазнаје Нова.рс, сам Марковић је био у игри за министра, али је ипак донео одлуку да ово место препусти коалиционом партнеру.

Нови министар привреде долази из СПС. Реч је о Слободану Цветковићу, председнику новосадског одбора СПС и директору Новосадског сајма.

На његовој Инстаграм страници пише и да је председник одборничке групе СПС у новосадском парламенту и члан Извршног и Главног одбора те странке. Судећи по његовој имовинској карти објављеној на сајту Агенције за спречавање корупције, он је и члан Управног одбора Агенције за управљање лукама.

Интересантно је, међутим, то што је претходни министар Раде Баста био кадар Јединствене Србије Драгана Марковића Палме. Стога је било очекивано да из ове странке буде изабран и нови министар. То се није десило.

Како сазнаје Нова.рс Марковић је сам одустао од овог ресора и тражио да СПС предложи кандидата.

Претходно је и сам био у оптицају за министра.

Како сазнајемо, било је разговора у коалицији да Драган Марковић Палма буде нови министар привреде. Неколико дана је размишљао о овој понуди, али је на послетку, тврди наш извор, преломио да то место препусти странци Ивице Дачића.

Сама смена претходног министра Радета Басте прошла је врло бурно.

Одлука о његовој смени дошла је након што је јавно тражио увођење санкција Русији, затим подржао протесте “Србија проти насиља”, те од председника Србије Александра Вучића тражио и да ухапси насилнике који су нападали учеснике протеста.

Седница Владе Србије на којој је преијерка Ана Брнабић предложила Бастину смену, завршила се демонстративним одласком министра за недовољно развијена подручја Новице Тончева. То се десило након што је донета одлука да до избора новог министра ову функцију обавља актулени министар финансија Синиша Мали. Тончев се побунио због тога, јер је ово место приликом формирања Владе припало коалицији СПС-ЈС.

Истовремено, запослени у Бастином кабинету су буквално истерани из канцеларија. Радници приватног обезбеђења ушли су у министарство и наложили запосленима да покупе само своје личне ствари и напусте просторије. Одмах су замењене и браве на вратима.

Dačić i Marinković Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Јелена Јеловац  нова

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар