Почетна » Буквић: Сматрамо да је прошло руководство доносило погрешна кадровска решења и потезе

Буквић: Сматрамо да је прошло руководство доносило погрешна кадровска решења и потезе

од admin
0 коментар

 

-Пре него што сте ушли у политику да ли сте се бавили неким послом, пре него што сте конкретно почели и политиком да се бавите?

 

Миленко: Ја сам у политику ушао још 2008. када је основана Српска напредна странка, први дан од оснивања отишао сам у централу странке учланио се и од тада сам активиста странке. Тада сам био студент, са 18 год сам се учланио.

 

-Били сте директор ЈКП „Гроцка“ и ЈКП „Грочански комуналац“. Када је настао „комуналац“ на критике тадашње опозиције, да ће врло брзо то предузеће упасти у дугове, јер је незамисливо да се одржи, одговарали сте да је управо опозиција довела до колапса ЈКП „Гроцка“, а да ће ново предузеће пословати без дуговања. На крају су пропала оба предузећа и многи радници нису, ни поред судских одлука, добили исплаћене зараде, имате ли коментар на то?

 

Миленко: Па не бих се сложио то да је то друго предузеће, ЈКП „Грочански комуналац“, било толико неуспешно једноставно неко је у Општини донео одлуку да се уђе у јавно приватно партнерство, сматрам да је то предузеће остало да би функционисало и даље, плате нисмо остали толико дужни колико се прича, остало је људима једна до једна и по плата, и генерално мислим да се није ушло у јавно приватно партнерство да би то функционисало и даље на неки начин. Јесте био проблем са старим камионима, јесте било још неких проблема, јавно приватно партнерство је донело то да су нови камиони, да су купљењи контејнери, канте, да ли би то могло да није се ушло у јавно приватно партнерство, то је сада питање, али сматрам да није то толики проблем био како се представља.

 

-За Вас се прича да ће те можда бити нови председник Општинског одбора СНСа?

 

Миленко: То је одлука која неће зависити од мене, то ће зависити од Градског одбора, конкретно од нашег повереника који је задужен за наш Општински одбор. Тренутно сам један од четири координатора, тренутно ми руководимо странком на територији општине Гроцка.

 

-А какве су Ваше амбиције по том питању?

 

Миленко: Свако ко се бави политиком има амбиције, али кажем није нормално да се бавите политиком, а да немате амбиције, али кажем то је одлука коју ће стварно донети страначки органи на Градском одбору и поштоваћемо сваку одлуку каква год буде  била.

 

-У јануару ове године дали сте подршку Драгољубу Симоновићу, чак сте му и тапшали на оној седници која је била у свечаној сали општине Гроцка. Какво је Ваше мишљење, сада са ове временске дистанце, о Симоновићу?

 

Миленко: Драгољуб Симоновић је у марту поднео оставку на место председника Општине и на све страначке функције и повукао се из јавног живота. Од тог момента он више није тема, једноставно није тема као наша страначка прича. Моје мишљење је да верујем у државу Србију, верујем у независно судство, верујем у независно тужилаштво, а такође верујем и у оно да нико није крив док се на суду не докаже и све док се на суду не заврши ја једноставно нећу давати никакве изјаве, да  ни на какав  начин не би утицао на даљи ток суђења и дешавања. Чим пресуда буде била донета можете ме окренути и питати за моје мишљење и мојим ставовима, сада кажем, хоћу  ово да подвучем Драгољуб Симоновић више није функционер странке на територији општине Гроцка и не учествује ни на који начин у њеном функционисању, како у страначком функционисању тако и у општинском функционисању, то је став наше странке.

 

-Ових дана се деле пакетићи  широм градске општине Гроцка, чак је један вид донације отишао на Косово и Метохију и очигледно на додели тих пакетића учествују и координатори СНС-а, међу којима сте и Ви. Зар треба мешати децу и политику и неку врсту сад већ  функионерске кампање?

 

Миленко: Ја сам одборник у Скупштини општине Гроцка. Одборник као народни  посланик је лице легитимно изабрано од народа које има највећи легитимитет. Значи као одборник као човек који једним делом потиче са Косова једноставно отишао сам на позив мојих пријатеља ја сам и раније ишао тамо и приликом изградње цркве у селу Каменици и приликом разних других манифестација. Једноставно указала се прилика и ја сам пошао као одборник да увеличам тај скуп и да усрећим мало нашу дечицу на Косову који живе у стварно тешким условима.

 

-Питање се односило на поделу на територији општине Гроцка, по месним заједницама?

 

Миленко: Опет кажем ја сам одборник легитимно изабран на листи, партијској.

 

-У ком својству су онда Зоран Зарић, Ђорђе Јевтић (није одборник већ само координатор СНС-а) присутни на тим доделама?

 

Миленко: Зоран Зарић је такође одборник , а Ђорђе Јевтић није одборник, човек је координатор Српске напредне странке, он је страначки активан јавна је личност.

 

-У суштини хоћете да кажете да то није функционерска кампања него је једноставно спада у један опис посла одборника?

 

Миленко: Тако је.

 

-Кад смо код доделе пакетића на Косомету,  која је улога Мирослава Благојевића у томе?

 

Миленко: Мирослав Благојевић је председник Спортског савеза, недавно изабран на скупштини. Ми као делегација испред Општине смо гледали да обухватимо што више сфера живота и да видимо на колико начина можемо да помогнемо људима са Косова. Он је конкретно ишао у том случају као председник Спортског савеза, обавили смо тамо састанке и са ФК „Сочаница“ и са „ФК „Звечан“ из Трепче, са Школицом фудбала у Лепосавићу и такође са диреткором школа смо обавили састанак. Једноставно су људи из тих домена тражили неке молбе, поднели неке званичне захтеве за помоћ. На пример школа у Сочаници је тражила неке лопте, реквизите за стони тенис, шаховске табле, написали су молбу, он (Благојевић) је исто присуствовао састанцима. Видећемо, у складу са буџетом који није мали ове године, да ли можемо један део да одвојимо да помогнемо нашу дечицу у виду неке донације на Косову.

 

-Какво је ваше виђење ситуације у Спортском  савезу општине  Гроцка?

 

Миленко:  По мени су оба кандидата била квалитетна, оба кандидата су била добра, оба кандидата су искрени  спортски људи и оба кандидата би се борила ко год да је дошао, један би се борио искрено за Спортски савез. Генерално се нисам мешао у те изборе. Скупштина је била, било је тесно милим да ко год да је дошао да би квалитетно водио Спортки савез. и да је Господин Зупковић дошао и мислим да и сад господин Благојевић води то квалитетно. Ко год да је био имао би подршку од општине Гроцка.

 

-Да ли је избор актуелног председника Спортског савеза био легитинман и регуларан?

 

Миленко: Нисам присуствовао Скупштини, пратио сам из медија. Оно што су моје информације јесте да је све прошло регуларно.

 

-Како онда објашњавате да је Скупштина сазивана три пута, да је отказивана прво 30. октобра, па 6. новембра је одржана, па на пола прекинуо Владо Радовановић, па је онда тек из трећег покушаја одржана, кад се прогурао тесно једним гласом више кандндидат Мирослав Благојевић?

 

Миленко: По Статуту председник сазива и распушта Скупштину. Ако је он тако урадио, то треба да питате њега. Ја мислим да по Статуту има право, а да ли је 100 посто право урађено, тиме нек се баве органи који треба да се баве.

 

– Да пређемо на асфалтирање у Месној заједници Заклопача. Ко је Срђан Михајловић из Заклопаче?

 

Миленко: Срђан је члан савета месне заједнице Заклопача, један од чланова савета и члан Српске напредне странке.

 

-Познато је да се Жиг инфо већ бавио темом асфалтирања у Заклопачи и да постоји једна спорна ситуација, конкретно улица под наводницима у којој живи Срђан Михајловић, асфалтирана и како објашњавате то када је проверено у катастру и у „Гео Србији“ да је то и даље парцела дворишта.  Једноставно кућни плац и та улица нема статус јавног добра, како је онда дошло до асфалтирања тог дела улице?

 

Миленко: Оно што је мени познато је да се све ради у складу са Законом, значи да се све улице проверавају гледају да ли су парцелисане или нису, да се стављају  тендери, да после када путарска предузећа која добију на тендеру асфалтирају те улице. За конкретну улицу моја сазнања су да је та улица спроведена и да је направљен пут, али чим прође Нова година обавезујем се да одмах прибавим документацију и да вам је доставим да ставимо тачку на то.

 

-Какав је Ваш однос са Стефаном Дилберовићем једним од актуелних координатора СНС-а и председником Скупштине општине Гроцка?

 

Миленко: Веома добар ми смо дугогодишњи сарадници и страначке колеге и сарађујемо веома добро.

 

-За крај да ли има нешто што би рекли, а да вас нисам питао?

 

Миленко: Да, рекао бих да ново руководство странке у складу са политиком коју води председник Александар Вучић ће донети низ страначких промена. Значи планирамо да проветримо странку. Ми смо спровели већ неке промене сматрамо да  је прошло руководство, ајд да не  кажем прошло пошто смо ми од скоро постављени за координаторе, донекле водило нека погрешна кадровска решења и неке погрешне потезе повлачило и у складу са тим сматрамо да треба да дође до промена и унутар странке и унутар општинског руководства.  Да се направи један отклон од прошлог страначког руководства и прошле Општинке власти. Значи то је наш план и са тим планом ћемо ићи у нове изборе и у кампању за локалне изборе 2020. А додао бих само да кажем пар ствари, које су интересантне и које ће се радити у наредном периоду. Ето желим да обавестим грађане да је ове године асфалтирано скоро 20 км путева, а да је за следећу годину планирано и више од 20 км да се асфалтира. Сигурно ће бити од 20 до 25 км. Од капиталних ствари које ће се радити на територији општине Гроцка желим да споменем да је школа у Лештанима која вреди 5 и по милиона евра, да се савршено ради да се иде у правом смеру и да ће то бити једна од најмодернијих школа можда у читавој Србији. За мај следеће године предвиђен је почетак радова на дому здравља Винча који ће се радити исто по систему који је пресликан из Шведске. Исто ће бити једна савремена инвестиција, 8 и по милиона евра. Такође је ради Агенција за обнову и развој.  Шта је занимљиво, шта ће град Београд од капиталних инвестиција да ради следеће године, то је реконструкција школе „Илија Гарашанин“, то је близу 50 милиона динара. Такође планиран је наставак, друга фаза изградње система кап по кап, значи треба да се прошири мрежа да се и остали делови Општине јужно воћарски да се покрије. Радиће се гробља Лештане и Калуђерица. Значи почеће следеће године да се раде приступне саобраћајнице, такође град Београд планира приступне саобраћајнице до депоније у Винчи, што је исто један велики пројекат пошто знате да је то сада ушло у јавно- приватно партнерство и постројење за прераду воде у Умчарима које исто финансира град Београд, вредно око 70 милиона динара. Ради се увелико и на решавању Дунавског кеја, инвестиције која би тај кеј претворила у један модеран комплекс.

За сам крај, свим Грађанима општине Гроцка и читаоцима Жиг инфа  желим срећне Новогодишње и Божићне празнике.

 

За Жиг инфо:
разговор водио Зоран Лалић

Можда ти се свиди

Оставите коментар