Почетна » ВИШЕКРУНА : Наш народ воли да гледа и Циркусе и фудбалске утакмице и атлетске митинге

ВИШЕКРУНА : Наш народ воли да гледа и Циркусе и фудбалске утакмице и атлетске митинге

од admin
0 коментар

Вишекруна Ђорђе је бивши члан Покрајинског штаба СНС-а за Војводину, именован 2012. године од стране Александра Вучића и председник Одбора за медије у Градском одбору СНС-а Нови Сад.

Жиг инфо: Последњих месеци, Ваши неформални коментари привлаче веома велику пажњу, али на тај начин што се готово дословце преузимају, те под другим именима пласирају, од стране готово супротстављених политичких опција . Простим увидом , чак и невешто око може заључити да се ваше „Идеје“ не могу подвести ни под левицу, ни под десницу, ни под центар, нити под евроинтегранте, нити традиционалисте, нити религијске ставове, нити атеистичке . . .али ни дневно политичке прагматичке потребе . . .

Вишекруна Ђорђе: Сматрам да није могуће поклањати пуно поверење ни једном тоталитету, односно ниједној идеологији, односно „Школи мишљења“ која претендује да „Ауторитативно даје тумачење од стварања света до његовог смака“ односно „Од прабичара и амеба до модерног човека“ . У пракси се јавља, да политичко – филозофски, односно политички и економски потпуно различити системи дају потпуно иста тумачења једне појаве у неким својим деловима, односно њихове поједине идеје односе се једна према другој као рођене сестре, док се насупрот томе, њихова сестринства, односно тоталитарне идеологије, умеју често „На крв и нож“ односити једна према другој . . .

Жиг инфо:Често наводите као пример комунизам и хришћанство . . .

Вишекруна Ђорђе:Наравно, најочигледнији пример, и комунизам и хришћанство вуку корене од Египатских култова, ако не и од раније. И један и други „Покрет“ говори о потреби промене људског друштва, човека и људске свести, те превођењу друштва из „Крда бесловесних звери“ у стање „Заједнице пуне љубави и праштања“ . Хришћанску идеју, има остварити божја држава на земљи, односно црква, док комунистичку, као авангарда „Радничке класе“ остварује комунистичка партија . Хришћанска религија, „Бољу будућност“ комунистичке идеологије, смешта „Како на небу – тако и на земљи“ док комунисти бескласно друштво, односно „Бољу будућност“ вежу за , неку нама блиску земаљску стварност, која никако да дође . . .Хришћанска религија, говори о „Покајању“ и признању Исуса Христа као спаситеља, док комунистичка идеологија помиње „Измену класне свести“ .Револуционарна борба, уз помоћ које комунистичка идеологија остварује преображај класног у бескласног друштва, није ништа друго него хришћанска Апокалипса . . .

Жиг инфо: Оваква тумачења јединства – супротности друштвених појава, блиске су историјском материјализму , зар не . . .

Вишекруна Ђорђе: Ни историјски, ни дијалектички материјализам, још нису рекли своју последњу реч, иако су готово све њихове поствке доведене у сумњу, односно буквално све, од „Прогресивног напредовања Идеје кроз историју“ па до „Преласка квантитета у квалитет“ . Чак и саме основне поставке такозване „Представничке демократије“ западног типа, у својој бити дијалектичке, доводе до појаве Фашизма, Нацизма, Совјетског комунизма, Маоизма, Титоизма – не као њихових ексцеса, односно девијација и скретања, него као крајњих исхода .

Жиг инфо: Истина, поједини филозофи и социолози, али и књижевници, говоре управо о овоме .

Вишекруна Ђорђе: Да, Џорџ Орвел у својој „Животињској фарми“ на генијалан начин говори о „Присвајању“ млека и јабука од стране свиња, док највећи југословенски дисидент Милован Шилас, говори о „Присвајању“ друштвене својине, као највеће тековине НОБ и Социјалистичке револуције од стране такозване „Нове класе“ односно Орвелових „Чланова уже партије“ из легендарне 1984- те године . . .

Жиг инфо: Ви , дакле, стајете на становиште да није у питању никаква револуција – него најобичнији преврат, али и то да већина готово никада није у праву .

Вишекруна Ђорђе: Многи превиђају, да су главне одлике такозваног „Југословенског комунизма“ односно Титоизма незапосленост, цикличне привредне кризе, недостатак новца, неравномеран привредни развој, штрајкови, заостајање технике и технологије, а то су управо они моменти које Карл Маркс у свом капиталном делу „Прилог критици Политичке економије“ наводи као главне слабости капитализма . Исто тако, многи превиђају чињеницу да је одлука о Исусовом разапињању, донета на „Демократски начин“ већинским изјашњавањем, али ипак, ми не обележавано „Дан демократије“ него „Ускрс“ .

Жиг инфо: Стојите на становишту да се, што и није непознато садржина друштвених појава своди на једно једино , најстарије човеково „Право“ радити што мање – живети што боље, а да су готово сви савремени друштвено политички системи, у бити „Комунизми“ односно учења о запоседању туђе имовине, идеја у краљњем исходу и људи, те управљање њима без њиховог формалног поседовања, што доводи до потпуне економске неодговорности „Управљача“ чак и за катастрофалне привредне резултате .

Вишекруна Ђорђе:Управо ово се догодило у случају „Југословенског самоуправљања“ радници су формално имали „Право на самоуправљање“ док су фактички сва природна и друштвена богатства, у крајњем исходу и људе саме, држали као волове под уларом „Чланови уже партије“ .

Жиг инфо: Ваше становиште о „Повампиреном комунизму“ у наше актуелно доба, све више добија пажњу

Вишекруна Ђорђе: Да, децидно тврдим, да је све и једна политичка поставка, и визија економског развоја, каква се запажа у савременој Србији, у својој бити чист „Комунизам“ али поновљен у све и једној његовој заблуди, која ће у крајњем исходу довести до успостављања друштва међусобно дезоријентисаних и слуђених појединаца, сведених на бесловесне гомиле „Непотребних произвођача“ и мале групе „Управљача – паразита“ , односно успостављања Социјализма – глобализма, као хиљадугодишњег царства мира, среће и благостања у сиромаштву и ропству, али ипак мира . . .

Жиг инфо: Да нисте негде погрешили, ви извлачите минус испред заграде, политичке филозофије „Уче“ како је Социјализам прелазни облик , односно степеник ка „Комунизму“ као бескласном друштву . . .

Вишекруна Ђорђе: Искрено, желим да верујем да сам се нашао у заблуди, али сваки дан, који наступа ка нашој суморној будућности ме демантује . Комунистичко „Учење“ говори о постојању „Класне свести“ односно постојању довољног кадровског потенцијала радника и сељака, који су у стању да оружаним путем постигну, у смислу провизоруијума оружане борбе, исходују укидање „Класних супротности“ односно робно новчаних тржишних односа . Досадашња пракса ову поставку оштро демантује, наиме „Радничка класа“ не може да достигне класну свест, а када би је и достигла, стресла би своју „Авангарду“ односно комунисте са себе као пас буве .Насупрот томе, „Авангарда „ радничке класе, када заузда бесловесне гомиле радника, сељака и војника, она их претвара у совје послушно оружје, односно „Просте извођаче преврата“ . Наш историјски пример Маршала Тита, који се јавља после револуције – преврата , са прерогативима блиским апсолутном владару – краљу, партијски секретари Кардељ, Ђилас и Ранковић уживају привилегије као енглеске Велике Војводе, уже партијско руководство постаје племство, од Грофова до Маркиза, Владимир Дедијер постаје јеванђелиста, писац „Дневника“ правоверне књиге старосавне . . .

Жиг инфо: Наш народ је волео Тита . . .

Вишекруна Ђорђе: Наш народ воли да гледа и Циркусе и фудбалске утакмице и атлетске митинге, али од таквих израза масовног одушевљејна стомак се не пуни, стомак се пуни само „Хлебом“ . Хлеба и цигара, даровао је режим Ј.Б.Тита свом народу . Хлеба, у виду велике количине новца и добара, које је Југославија , у распореду међународних „Карата за играње“ , односно конфронтације Истока и Запада, али и цигара, односно опојне идеологије, материјализма, која као дим пуни плућа, док их у крајњем исходу разара у виду рака . . .

Жиг инфо: Значи , по Вама, док је илузија трајала, трајала је . . .

Вишекруна Ђорђе: Тако је. . .

Жиг инфо: А сада, се та Илузија, у свој својој погубној садржини, понавља, али у нешто измењеним и непрепознатљивим, на изглед непрепознатљивим облицима?

Вишекруна Ђорђе: Узмите само најбаналнији пример , „Нека“ државна установа, односно „Неко“ информативно тело, издаје сваког јутра у раним часовима „Неки“ коминике, односно скраћени преглед „Вести подобних за објављивање“ .Готово све и један писани дневник, све и једна „Електронска платформа“ доноси ЈЕДНЕ ТЕ ИСТЕ ВЕСТИ . Прелистајте једне „Новине“ као да сте све прочитали . Од прве насловне стране, до последње – спортског журнала, све је једно те исто . . .

Жиг инфо: Испада да је тако..

Вишекруна Ђорђе:  Данас је Велики Вођа устао, обавио јутарњу тоалету, јутарњу шетњу, сео за сто препун разних ђаконија да доручкује, уз обавезно прелиставање „Одабране“ дневне штампе . . .а Вама драги гледаоци / слушаоци мало музике . . .тако је некада било . . .

Жиг инфо: У питању су, како видимо „Филмске Новости“ ?

Вишекруна Ђорђе: Обратите пажњу, на садржину, готово свих „Кратких прегледа активности дневно политичких исказа“ . Наиме, Камерман приказује просторију, препуну партијских и државних обележја, препун радни кабинет, са великим стилским столом у прочељу, за којим седи носилац изјаве, који нешто куца по тастатури, новог Нот-бук рачунара / марка мора јасно на поклопцу да се види/ нешто као помера миш . . .а за то време новинар говори сажет „Коминике“ . Политичар НИШТА НЕ ПРОГОВАРА, само мрда мишем . . .

Жиг инфо: Да закључимо , овај први део нашег разговора, у стилу Платонових дијалога . …

Вишекруна Ђорђе:  Могли смо рећи : Тако је друже Сократе, Право велиш о друже Сократе, истину говориш друже Сократе, а истина је сува, сива и суморна, наиме, готово целокупна наша „Демократска јавност“ сведена је на хорско понављање, платоновских израза одушевљења, мислима и делу великог Сократа, хорски исказаним, у виду акламативне сагласности . . .

Можда ти се свиди

Оставите коментар