Почетна » Интервју са Милошом Јанковићем -Нунетом, новопостављеним помоћником председнице Гроцке

Интервју са Милошом Јанковићем -Нунетом, новопостављеним помоћником председнице Гроцке

од admin
0 коментар

 На почетку разговора, Милош Јанковић је рекао да има 34 године, да је завршио Државни факултет и да има вољу и жељу да помогне у раду ГО Гроцка , како би сви грађани боље живели.

 

Милоше ви сте недавно постављени као помоћник председнице општине Гроцка Живадинке Аврамовић.

 

Милош: Тако је.

Задужење које обављате као помоћник је?

 

Милош: Задужење је рад са Јавним предузећима у општини Гроцка . Значи ту се подразумева рад са предузећем Еко Гроцка, водоводом и канализацијом , Зеленило и пијаце, као и предузећем за развој ГО Гроцка. 

 

– Тај рад се односи на конкретно? Колико ми је познато, сва јавна предузећа имају своје директоре и друге запослене који требају да представе своје финансијске извештаје Скупштини , односно надлежнима у Гроцкој..

 

Милош: Моје конкретно задужење значи побољшана координација и комуникација између председника и људи из тих јавних предузећа. Да покушам да сагледавам проблеме, да утичем на проблеме , да понудим нека решења. Да се једноставно  потрудимо да унапредимо ту неку сарадњу, не би ли цео рад та 3. јавна предузећа ,плус јавно приватно предузеће „Еко Гроцка“ био што бољи и ефикаснији.

 

– Колико сам схватио, председница Гроцке сама не може, да кажемо да буде физички присутна на свим састанцима , те сте ви задужени за јавна предузећа , за некакву  координацију и ви њој (председници Гроцке) ј фактички подосите извештај шта се „дешава“ у јавним предузећима?

 

Милош: Па добро ,сад да ли се баш тако може интерпретирати или не, није ни битно, у приципу ја координирам између председнице и јавних предузећа како би побољшали рад тих предузећа.

 

– Како се долази до места помоћника председнице , да ли се ту расписују неки конкурси , или дођете, јавите се и кажете ја сам добар за то и они вас приме?

 

Милош: Ја сам на место помоћника председнице општине дошао на позив координатора. Као човек који је водио клуб „Дунавац“  три године, иза мене је остало много успеха у том фудбалском клубу. Човек сам кога испуњава друштвено користан рад и једноставно, када сам добио позив да се бавим нечим што може свима да нам унапреди живот, ја сам то радо прихватио. Радујем се томе, имам воље као и наде да заједничким снагама можемо нешто да урадимо. Како ће то ићи и у ком правцу, време ће показати. Најважнија ствар код мене је што ја имам добру вољу и намере су ми чисте, те се надам да ћу успети да решим већину проблема којих је много.  Време испред нас ће показати како ће то на крају све испасти. Проблема има много, 

 

-У Гроцкој има више координатора Српске напредне странке,који од њих четворо је вас предложио за место помоћника председника Гроцке?

 

Милош: Колико сам ја упућен, координатори раде један тимски рад и ја сам на позив све четворице дошао да радим. Пошто они, колико ја знам раде као један тим и одлуке доносе заједно , на позив четворице координатора ја сам дошао и активно се укључио томе.
.

– Какви су  су ваши планови, тачније како  допринети бољем функционисању Јавних предузећа како би њиховим функционисањем задовољство било обострано и у корист корисника а и пружаоца услуга? 

 

Милош: Тренутно сам у фази упознавања са свим проблемима, те генерално о неким плановима за реализацију у овом моменту не могу да кажем. Драге воље пристајем да се након неког периода поново видимо и да поново причамо о свему томе. Тренутно сам,  с обзиром да је ово тек почетак посла , у фази сагледавања проблема.  Након тога ћемо ићи у проналажење конкретних решења.

 

–  Ви сте успешан, да назовемо, приватни предузетник. Поред приватног пословања, сада обављате јавни посао и имате за то плату која је, може се рећи, и три пута већа од минималца коју већина радника прима. Да ли плату коју примате из Општине, улажете у рад за развој општине Гроцка, или је можда дајете странци?

 

Милош: Прво, то што сте ви рекли да сам успешнии предузетник, хвала вам на томе. Ја верујем за себе да јесам успешан привредник, иако можда то сада делује уображено и нарцисоидно. Сматрам да је плус када неко за кога се сматра да је успешан предузетник уђе у свет политике. Ја то сматрам као свој плус и као предност, и у томе не видим ништа лоше.Свестан да неко може и да каже мало му је ово,па је дошао да ради и за то,али посао је изузетно захтеван , ја свој посао сматрам максимално озбиљно. Мој приватни посао ће трпети због овог посла јер планирам да сву своју енергију у овом тренутку пребацим на посао којим се тренутно бавим. Сматрам, такође, да и други људи треба да следе мој пример и да се што више успешних, младих и образованих људи укључи у рад Општине.

 

– Може ли да се укључи а да није члан Српске напредне странке?

 

Милош: Не знам, ја сам само члан странке и о томе не знам ништа.  Када сам хтео да се бавим овим послом ја сам се учланио у Српску напредну странку. Да ли  неко може или не, заиста не знам. Немам сазнања да ли су сви који су запослени чланови странке, има вероватно и ко није. На то питање не могу да одговорим, али једноставно ја сам члан странке и бавим се овим послом.

 

Разговор водио:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар