Почетна » Марковић (Народна странка): Победа Уједињене опозиције Бора означиће крај владавине екипе која је уништила град

Марковић (Народна странка): Победа Уједињене опозиције Бора означиће крај владавине екипе која је уништила град

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Градског одбора Народне странке Бор и носилац листе Уједињена опозиција Бора Драган Марковић изјавио је да ће 3. априла на локалним изборима у том граду „доћи крај владавини екипе која дуже од десет година трује и лаже грађане“.

„Зауставићемо тровање и нећемо дозволити да источна Србија буде отрована цијанидом и да нема ниједне чисте реке и потока, а да наша деца беже у потрази за послом“, рекао је Марковић на митингу те локалне коалиције у Бору.

Марковић је позвао све грађане да гласају за Уједињену опозицију Бора, коју чине Народна странка, Демократска странка, Заједно за Србију, Влашка народна странка и удружење грађана Борани се питају.

„Иста екипа дуже од деценије влада градом, предвођена некадашњим директором рудника Благојем Спасковским и градоначелником Александром Миликићем. Томе је коначно дошао крај, јер нису испунили ниједно обећање – бољи живот, запосленост, градњу станова, чисту реку у којој ће људи пецати рибу…“, рекао је Марковић.

Марковић је навео да се Миликић „стиди Борана и годинама лаже грађане и мештане околних села чија судбина не зна због ширења рудника“.
„Да би се знала судбина свих села, морамо да сменимо власт 3. априла“, рекао је Марковић.

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић рекао је да „гарантује да ће после победе на изборима бити уведен ред у Бор“.

„Одговараће сви који су Бор претворили у логор. Председник СНС-а Александар Вучић мора да одговори зашто је продао Бор и његове грађане и зашто странци имају већа права од грађана Србије“, рекао је Алексић.

„Дали су наше злато и бакар, а сада људима отимају дедовину, окупирају земљу и то тако што су омогућили странцима да спроводе експропријацију и да не поштују процене Пореске управе“, додао је Алексић.

Алексић је упитао шта су грађани и држава Србија добили од тога.

„Ништа. Ни животи и здравље људи нити земља нису на продају“, рекао је Алексић.

„Нећемо ми и наша деца да идемо из Србије него ће Вучић и СНС да оду са власти“, истакао је Алексић.

Алексић је навео да је „режим предао и Косово као што је предао и Бор“.

„На изборима 3. априла први пут у историји Срби на Косову и Метохији неће моћи да гласају за посланике српског парламента и председника Србије, али их је Вучић 2014. године натерао да гласају по законима Приштине. Тада је признао независност самопроглашеног Косова“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар