Почетна » Гајић: Очекујемо око пет одсто гласова у Београду

Гајић: Очекујемо око пет одсто гласова у Београду

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ Владимир Гаијћ изјавио је данас да је према последњим информацијама популарност те коалиције у главном граду измерена на око 4,5 одсто и да очекује да ће у Београду 2. јуна на изборима освојити око пет одсто гласова.

„Ако бисмо дошли у позицију да будемо кључ победе, надам се да би нашли заједнички језик у вези са управљањем Београдом са осталим странкама опозиције. У том случају наш захтев ће бити да ја будем градоначелник Београда јер сам реално далеко бољи и квалитетнији кандидат од осталих кандидата опозиције“, рекао је Гајић у интервјуу за лист „Политика“.

„Имамо веома добар програм за Београд, кандидујемо неколико важних тема у кампањи, од којих бих истакао решења за проблеме са Катастром у Београду, Инфостаном, који функционише као профитно предузеће на терет непотребних трошкова грађана, залагању да се оснује београдски радио и телевизија, као што је некада био Студио Б“, додао је Гајић.

Гајић је навео да коалиција „Народна листа – кључ за победу“ нуди и решења за саобраћајне проблеме, решења у вези са паркирањем у Београду, укидањем „Ока соколовог“, који делује незаконито у области саобраћаја, решавање проблема са великим загађењем града, оснивање Фонда за ратне ветеране, као и решења за друге локалне теме.

Гајић је рекао да Народна странка излази на изборе у око 30 општина у Србији.

„У коалицији смо у свим великим градовима, дакле у Новом Саду, Нишу, Чачку, Пожаревцу, Ужицу, Ваљеву, Кладову, Бољевцу, Панчеву, као и на осам београдских општина, укључујући Младеновац и Лазаревац. Свуда очекујемо добре резултате“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка очекује постизборну сарадњу са опозиционим странкама свуда изузев у Новом Саду.

„Са тамошњом листом, која се, чини ми се, зове ’Уједињени’, чији су чланови Лига за Војводину, онда Брајан Брковић, Грухоњић и остали сепаратисти, не можемо да сарађујемо ни на локалном нивоу. У Новом Саду смо ми једина патриотска листа, с обзиром на то да су Нови ДСС и ПОКС у коалицији са спаратистима, а покрету др Несторовића су одбили листу, што оцењујемо као озбиљан пропуст ГИК-а у Новом Саду“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар