Почетна » Кесић певао на Правном: „Вучићу педеру, Пајтићу педеру, Дачићу педеру…“

Кесић певао на Правном: „Вучићу педеру, Пајтићу педеру, Дачићу педеру…“

од admin
0 коментар

Водитељ Зоран Кесић запевао је  у пуној сали амфитеатра „пет“ на Правном факултету: „Вучићу педеру, Дачићу педеру, Пајтићу педеру…“ и изазвао смех и аплауз окупљених студената.

Кесић је гостовао на трибини на Правном факултету заједно са уредником дневног листа „Данас“ Дражом Петровићем и уредницима сатиричног портала „Њуз.нет“ Марком Дражићем и Виктором Марковићем. Они су са будућим академцима неколико сати разговарали на тему „Млади у Србији“, а пред сам крај трибине један од студената замолио је Кесића да отпева неку песму по свом избору.

Водитељ је на то радо устао и запевао песму у којој је „педером“ назвао, не само премијера Србије, већ готово све лидере парламентарних странака, као и поједине министре.

Кесић је за крај истим именом назвао и себе, а ову песму отпевао је и у својој емисији која је емитована пред саме изборе.

Ова песма изазвала је одушевљење, смех и аплауз младих академаца и то не чуди, јер истраживања показују да млади у Србији не хају много за политику.

И „Блиц“ је пред саме изборе спровео анкету међу младима са питањем: „Да ли ће гласати на изборима“ и ако не, зашто?

Одричан одговор добили смо од готово свих младих којима је било постављено питање, док је одговор на питање: „Зашто?“ углавном био тај да „немају за кога“ и да „никоме не верују“. Више о томе можете погледати ОВДЕ.

И истраживање које су спровели Антена група и Центар за слободне изборе и демократију уочи избора 24. априла показало је да политичарима најмање верују високообразовани, они из руралних подручја земље, као и млади.

Aleksandar Vučić

Исто истраживање показало је да лидера СНС Александра Вучића најмање цене и поштују управо млади и најобразованији, Пајтића најстарији грађани Србије, а Чедомира Јовановића мушкарци.

Иста ситуација и пре четири године

Слично истраживање спроведено је и 2012. године и оно је тада показало да млади у Србији нису у довољној мери обавештени о дешавањима на политичкој сцени и сматрају да не могу да утичу на збивања у држави.

Истраживање које су тада спровели Центар за нову политику, ЦеСИД и Фондација „Фридрих Еберт“, показало је да припадници млађе популације у Србији, између 18 и 35 година, нису информисани о политици, желе да се преселе у Београд и веће градове или у иностранство, подржавају улазак Србије у ЕУ али се одлучно противе уласку у НАТО.

Према том истраживању, чак 58 одсто испитаних верује да нема никакав утицај на политичка збивања, углавном се о тим дешавањима информише преко телевизије, а у политичаре има веома мало или нимало поверења.

Извршни директор Центра за модерну политику тада је рекао да млади сматрају да су сви политичари исти и да верују да је политика прљава, али да је нетачна тврдња да млади не учествују у изборима и да су најчешћи апстиненти.

Млади воле оне који од политике праве пародију

Да ће млади најрађе гласати за неког новог и некога ко је спреман да од политике прави шалу најбољи доказ су резултати избора у београдској општини Младеновац.

На овој општини изборна листа „Бели – Само јако – Лука Максимовић“ освојила је на локалним изборима 20 одсто гласава, и завршила као друга најјача партија са 13 мандата која је иза себе оставила и ДС, СПС, СРС, СДС…

Председник те странке Лука Максимовић (24) рекао је да је странка осмишљена као пародија на политички систем, али да ће бити јака опозиција и борити се против свих превара.

М.К.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар