Почетна » Патријарх александријски одликовао председника Србије

Патријарх александријски одликовао председника Србије

од admin
0 коментар

У срдачном и пријатељском разговору са александријским и српским патријархом, председник Вучић је захвалио на великом доприносу који је, током свог деценијског мисионарског рада, патријарх Теодор Други пружио развоју и учвршћивању мирољубиве сарадње међу државама и народима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је скренуо пажњу на велики значај који је током наше историје имала и има Српска православна црква и истакао спремност државе да подржи завршетак радова на Храму Светог Саве у Београду.

Патријарх александријски Теодор Други одликовао је председника Вучића Орденом великог крста Светог апостола Марка за посебне заслуге и бригу према сестринској Српској православној цркви, чији је био гост, као и за велико човекољубље у досадашњем раду и подстрек у будућем деловању на месту председника Републике Србије.

Председник Вучић је одликовао његово блаженство патријарха Теодора Другог Орденом српске заставе и реда за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Православне патријаршије александријске и све Африке, наведено је у саопштењу.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар