Почетна » „ШТА ЈЕ САД?“ Косовска функционерка крала по Бриселу, па суспендована. Питали смо Меху Омеровића о томе и ево шта нам је рекао

„ШТА ЈЕ САД?“ Косовска функционерка крала по Бриселу, па суспендована. Питали смо Меху Омеровића о томе и ево шта нам је рекао

од admin
0 коментар

Функционерка Министарства просвете на Косову суспендована је, након што је ухваћена у крађи у тржном центру у Бриселу. Са друге стране, осим једног непотписаног налога за путовање у иностранство, српски посланик Мехо Омеровић још није сносио последице након крађе парфема на аеродрому у Франкфурту. Да ли ће?

Као и у српској јавности у случају Омеровића, и на Косову одјекнула вест да је њихова државна функционерка крала по иностранству, али се брзо стишала, јер је експресно суспендована са свог радног места.

Реч је о Игбали Цакај, која води Сектор за обуку у Министарству просвете, и која је на путу у Бриселу била заједно са самим министром Шићири Битићијем.

Како су објавили косовски медији, Цакајева је била у бутику одеће. Део узете гардеробе је платила, а део није, али је све снимила камера. Њу је зауставило обезбеђење на излазу из локала након чега је позвана полиција. У време док је била на испитивању, остали чланови косовске делегације су били забринути, па су почели да је траже.

Након овог скандала, косовски министар просвета изјавио је да је Цакајева суспендована.

– Предузете су хитне мере суспензије. Очекујемо додатне информације, на основу којих ће Дисциплинска комисија донети коначну одлуку – изјавио је Битићи.

Омеровић за „Блиц“: Шта је тема, ако нисам ја

Надлежни органи у Србији, међутим, немају могућност да суспендују нити смене посланика Меху Омеровића, који је ухваћен са парфемом и три кармина на аеродрому у Франкфурту. Након што је практично ухваћен у крађи, Омеровић се позвао на дипломатски имунитет, због чега против њега није могла да буде поднета ни кривична пријава, нити се поступак против њега може водити у Србији.

Meho Omerović

Ипак, након притиска јавности и оштрих коментара председнице Скупштине Маје Гојковић, „Блиц“ сазнаје да је он спреман да поднесе оставку и да се то ускоро очекује.

– Очекујемо да ће Омеровић ускоро поднети оставку на место посланика. Под великим је притиском – наводи наш саговорник, близак Омеровићу.

Он, међутим, није одговарао на позиве „Блица“, али нас је путем СМС упитао:

– Шта је тема ако нисам ја?

На наш одговор да је он тема, Омеровић је питао „шта је сад“. Када смо му рекли да је косовска функционерка, која је ухваћена у крађи, суспендована и упитали га да ли ће поднети оставку, он више није одговарао.

„Осетио сам да ми се црева празне“

Омеровић се у јавности правдао да није имао намеру ништа да украде, већ да су му се догодили стомачни проблеми. Он је рекао да док је пролазио франкфуртским аеродромом, видео да у једном фри шопу акција са попустом од 30 одсто.

– Узео сам у руку парфем и три „лореал“ кармина. Одједном, међутим, доживљавам јак, стравичан, снажан и неиздржив бол у стомаку, као да ми је неко забио нож у стомак. Згрчим се и осећам како црева почињу да ми се празне. Успаничним се и избезумим се. Тражим стрелице за тоалет. Истрчавам напоље и улазим у тоалет. После 15 минута у wц-у схватам да ми је парфем у руци – препричава Омеровић.

Према његовим речима, он се касније вратио, како би платио козметику коју је узео, али је обезбеђење позвало полицију, након чега се позвао на дипломатски именитет.

Међутим, председница Скупштине Маја Гојковић изјавила да је добила документ од франкфуртске полиције и да је Омеровић затечен у крађи, те да није било никаквих оправдања.

Наташа Латковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар