Почетна » Председник Скупштине општине Топола тражи смањење своје плате

Председник Скупштине општине Топола тражи смањење своје плате

од Други Пишу
0 коментар

Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић предложио је смањење своје накнаде за рад на тој функцији са 118.000 на 72.000 динара месечно, што је просечна зарада у општини Топола.

Јовановић је агенцији Бета рекао да је висина садашње накнаде за његов рад изједначена са оном коју прима председник општине Топола.

Он је, како је додао, такву одлуку о накнади „наследио“ када је после избора дошао на челно место Скупштине општине Топола, те да није утицао на њено доношење.

Јовановић је најавио да је предлог о смањењу своје накнаде представио на консултацијама са представницима одборничких група у Скупштини, а затим се о томе огласио на Фејсбуку.

Сматра да председник Скупштине општине треба да има примања колико има просечан грађанин те општине.

„Висина ове просечне плате за претходни месец, према подацима Републичког завода за статистику, износила је око 72.000 динара у Тополи“, саопштио је.

Оценио је да је то прави корак и сматра да и колеге у суседним општинама треба да примају плате, или накнаде из општинских буџета, у износу који просечно примају њихови суграђани.

Најавио је да ће се његов предлог о смањењу плате наћи 29. маја на седници Скупштине општине Топола.

Опозиција у Тополи често критикује Јовановића због високих примања.

На Фејсбук страници „Нови људи за бољу Тополу“, чији су представници опозициони одборници актуелног сазива Скупштине, у марту је било објављено да се ;народни посланик(СНС) Драган Јовановић богати на народним леђима.

„Док народ општине Топола грца у дуговима и кредитима и једва саставља крај са крајем, док покушава да својој деци обезбеди основне услове за живот, у општини која је на самом дну по примањима у Шумадијском округу, за то време народни посланик СНС Драган Јовановић, наставља да се богати на народским леђима“, писало је у објави.

N1/Milan Nikić

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар