Почетна » Јовановић: Држава да ограничи марже великим трговинским ланцима, опорезује екстрапрофит и смањи ПДВ на храну на један одсто

Јовановић: Држава да ограничи марже великим трговинским ланцима, опорезује екстрапрофит и смањи ПДВ на храну на један одсто

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да су велики трговински ланци у претходних годину дана остварили и до 150 одсто већи профит и „масно се обогатили“ на повећању цена хране, које је многе грађане довело до ивице сиромаштва, и да држава мора да опорезује тај екстрапрофит, ограничи марже и смањи порез на додату вредност (ПДВ) на основне животне намирнице на један одсто.

„Уместо тога, председник Србије Александар Вучић ради све супротно док рекламира паризер који је, нажалост, једина доступна храна великом броју грађана. Вучић додатно опорезује грађане повећањем акциза, а онда тај новац убацује у касе трговинских ланаца да би им надокнадио смањење цене паризера“, рекао је Јовановић на седници Општинског одбора Народне странке Звездара.

Јовановић је навео да је општепознато да је паризер намирница пуна штетних материја и да га неки нутриционисти називају и „отровом“, али да „нутрициониста“ Александар Вучић тврди да је паризер „баш добра храна“, док се истовремено „простачки хвали на друштвеним мрежама како једе најбоље светске специјалитете“.

„Прави зазубице народу, а онда му се смеје у лице убеђивањем да једе паризер јер је ’баш добар’“, рекао је Јовановић.

Јовановић је поводом преговора Београда и Приштине у Бриселу рекао да је скупа „Диор“ торбица Вучићеве саветнице за медије Сузане Васиљевић послужила као мамац да се пажња дела јавности скрене са онога што се на преговорима догодило.

„А догодило се то да је Вучић пристао на све, што је потврдила и ЕУ. У јавности се појавио план који је био на столу у Бриселу и којим је, између осталог, предвиђено да Србија више неће инсистирати да се ’Косово’ представља са звездицом нити да се као ознака користи ’1244’, као и да се ’Косово’ више не представља преко УНМИК-а на регионалним форумима, попут ЦЕФТА“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Вучић спреман да прихвати „апсолутно све што му странци потуре да би опстао на власти, јер му је власт важнија од свега, па и од нашег народа и Косова и Метохије“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар