Почетна » Јовановић: Хитно открити ко је пратио и застрашивао новинара Н1 Милана Никића

Јовановић: Хитно открити ко је пратио и застрашивао новинара Н1 Милана Никића

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић позвао је данас у Крагујевцу државне органе да хитно открију ко је пратио и застрашивао дописника телевизије Н1 из тог града Милана Никића

„Ако је уходу послала државна безбедност или полиција, тражимо да се хитно открије ко је издао налог за праћење и застрашивање новинара који извештава слободно и објективно из Крагујевца и Поморавља. Ако га је неко уходио на своју руку, такође тражимо да се открије починилац или више њих и да буду процесуирани“, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре.

Јовановић је подсетио да је новинар Славко Ћурувија, док је министар информисања био садашњи председник Србије Александар Вучић, праћен све до убиства на Ускрс 1999. године.

„Србија је у ситуацији високог политичког интензитета због прихватања ’француско-немачког’ плана о Косову и Метохији. Очекујем још јачи притисак на медије и новинаре у наредном периоду јер власт покушава да угуши слободну мисао у Србији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ће о праћењу и покушају застрашивања Никића обавестити и Савет Европе на седници Комитета за културу и медије која ће бити одржана крајем марта.

„Недавно сам Савету Европе предао нон-пејпер у којем се наводи да су новинари и медији у Србији изложени сталним притисцима и застрашивању“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар