Почетна » ЗЛФ осуђује Вацићев говор мржње ка ЛГБТ+ особама

ЗЛФ осуђује Вацићев говор мржње ка ЛГБТ+ особама

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт позива министра за мањинска и људска права и друштвени дијалог, Повереницу за заштиту равноправности, Надзорни одбор за изборну кампању и надлежно јавно тужилаштво да реагују на гнусну изјаву Мише Вацића, којом вређа и позива на насиље према ЛГБТИ+ грађанима и грађанкама Београда. Претње које је Вацић упутио, представљају говор мржње, кривично дело, на шта би морало да реагује надлежно јавно тужилаштво, а то је и довољан основ да Влада или Врховна јавна тужитељка пред Уставним судом покрене поступак за забрану Вацићевог удружења.

Зелено-леви фронт подржава изједначавање ЛГБТ+ особа у свим правима, заштиту од дискриминације, а поготово насиља којем су свакодневно, а често некажњено изложене. Свако има право да свој родни идентитет исказује онако како се осећа. Верујемо да су друштвени третман и зајамченост права припадника ЛГБТ+ заједнице мера слободе свих у друштву. Због тога смо у септембру ове године у скупштинску процедуру упутили Предлог закона о грађанском партнерству, а наши одборници и одборнице први пут у историји су на згради Скупштине града Београда истакли прајд заставе.

Вацић несумњиво на овим, као и неким од претходних избора, игра улогу једног од сателита Српске напредне странке, који служе одвлачењу пажње бирача од криминалних радњи СНС-а. Вацићева листа једна је од седам изборних листа на београдским изборима која је ГИК-у поднела фалсификоване изјаве подршке. Због тога позивамо Београђане и Београђанке да своју осуду говора мржње искажу изласком на изборе 17. децембра.

Можда ти се свиди

Оставите коментар