Почетна » Не давимо Београд: Неприхватиљиво затварање станице Вуков споменик!

Не давимо Београд: Неприхватиљиво затварање станице Вуков споменик!

Саопштење за јавност

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд осуђује најновије одлуку градске власти којом ће железничка станица Вуков споменик бити потпуно затворена чак 500 дана! Овакво незнање у управљању градом ће минимум 30 хиљада грађана оставити без превоза.

Наиме, због реконструкције покретних степеница на овом стајалишту, која почиње 9. маја, а која ће трајати чак 72 недеље или више од годину и по дана, станица Вуков споменик ће бити затворена и на њој неће стајати возови.

„Бахатост власти, неразумевање потреба грађана и то да не користе јавни превоз резултирало је одлуком да се затвори железничка станица Вуков споменик на чак 500 дана и да се на тај начин преко 30 хиљада грађана рубних општина остави без једног од најбитнијих превозних средстава. Ово је просто невероватно“, изјавио је Добрица Веселиновић.

Подсећамо да за многе грађане Београда, БГ воз представља добру, одрживу алтернативу приватном аутомобилу, због веће поузданости и тачности, јер воз није завистан од саобраћајне мреже и не заглављује у градским гужвама.

Овај вид превоза свакодневно користи више од 30 хиљада грађана и грађанки Београда, и он представља одличну везу Батајнице, Овче, Земуна, Новог Београда, као и Ресника, Лазаревца и Младеновца са центром Београда, факултетима и радним местима.

Не давимо Београд оштро осуђује овакво понашање предузећа Инфраструктура железнице Србије, захтева да се пронађе решење за ове радове и омогући функционисање железничке станице и кретање грађана Београда.

 

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар