Почетна » Перић Дилигенски: Вучић у тужилаштво и судове увео „телефонску правду“

Перић Дилигенски: Вучић у тужилаштво и судове увео „телефонску правду“

од Други Пишу
0 коментар

Народна посланица и потпредседница Србија центра др Тијана Перић Дилигенски изјавила је да је тужилаштво у Србији апсолутно заробљено, а да су тужиоци „селективно будни и селективно спавају“.

„Тужилаштво предузима неке коперниканске преокрете у кривичном гоњењу и реагује по директивама из партијских централа. Попут Совјетског Савеза у Србији је заступљена „телефонска правда“ а то значи да се из централе СНС-а или са Андрћевог венца зову тужилаштво и судови и детерминише ток поступка“, рекла је Перић Дилигенски у Новом дану.

Она је истакла да је главни тужилац Ненад Стефановић у случају умрлице Александра Вучића реаговао као приватни тужилац.

„Наравно да осуђујемо овај случај. Али где су јавни тужиоци када је у питању кол центар СНС-а, лажно састављање бирачког списка или активно и пасивно подмићивање у вези са изборима“, упитала је Перић Дилигенски.

Говорећи о предстојећим београдским изборима Перић Дилигенски је поновила да опозиција неће изаћи на изборе под истим условима који су били 17. децембра.

„Треба да се оформи независно тело које би било састављено од представника власти и од представника опозиције, али и организација цивилног друштва чије је уже поље експертизе изборно законодавство, и да се спровду суштинске препоруке, а не само козметичке“.

Поводом предстојећих консултација у Скупштини Србије народна посланица је истакла да „Ана Брнабић позива на нешто што маши тему“.

„Нас занима пуна имплементација ОДИР препорука, а не преговори око заменика председника радних тела у Скупштини“.

Перић Дилигенски се осврнула и на изјаву Милана Стаматовића да пресељење бирача по општинама и градовима није кршење закона.

„И те како јесте. На делу је изборна номадологија која се наставља, о чему сведоче случајеви из Мале Крсне, Рашке области и Врања“, закључила је Перић Дилигенски.

Можда ти се свиди

Оставите коментар