Почетна » Генијално: Новак освојио 40. мастерс титулу, поново је шампион Париза

Генијално: Новак освојио 40. мастерс титулу, поново је шампион Париза

од Други Пишу
0 коментар

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Бугарина Григора Димитрова у финалу мастерса у Паризу са 6:4, 6:3 и тако је освојио 40. мастерс титулу у каријери.

Ово му је уједно седми трофеј у Паризу и управо је овај турнир постао мастерс који је Новак освајао највише пута. Сада су иза Париза Мајами и Рим са по шест титула.

Од самог старта могли смо да закључимо какав меч ћемо гледати. Обојица су веома нервозно играли, нису нападали превише и чекали су углавном грешке противника.

Тако је било током шест гемова и одмах се приметило да Димитров прави велики број неизнуђених , меч је завршио са чак 33.

Тек у седмом гему видели смо прву брејк лопту и Новак је успео да искористи и потврди убедљиво затим брејк.

Неизвесно је било само током последњег десетог гема, када је Новак сервирао за сет, играло се на разлику, али је сервисом српски тенисер освојио први сет.

Слично је почео и други сет, играло се гем за гем до 2:2. Повео је Димитров 30:0 у петом гему, а онда је стао и сервис и све остало. Новак је и у овом делу меча искористио прву брејк прилику и повео 3:2 да би брзински, без изгубљеног поена, потврдио брејк.

Даље је све било рутина, а могло је и убедљивије јер је Ђоковић имао прилику за брејк и у седмом гему другог сета. Ако му је за неку утеху, а сигурно није, Димитров је ову једну успео да спаси.

А ми смо по 40. пут гледали Новака Ђоковића како осваја неки мастерс.

„Невероватно, да будем способан да освојим после тако тешки услова и ситуација ове недеље. Три пута сам био на ивици да изгубим, али некако сам успео да пронађем додатну брзину данас. Били смо доста стегнути, он је остао без гаса, али сам успео да пронађем додатни ударац и мислим да је меч био неизвеснији. Ово је још једна велика победа за мене“, рекао је Ђоковић.

Новаку је сада потребна само једна победа на Завршном мастерсу како би годину завршио на првом месту АТП листе.

Андреј Јаковљевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар