Почетна » НАСТАВЉАЈУ СИМИНИМ ПУТЕМ Координатори СНС-а се мешају у избор председника Спортског савеза Гроцке

НАСТАВЉАЈУ СИМИНИМ ПУТЕМ Координатори СНС-а се мешају у избор председника Спортског савеза Гроцке

од admin
0 коментар

Подсетимо се на челу Спортског савеза Гроцке је координатор СНС-а и Члан већа ГО Гроцка, Владо Радовановић из Калуђерице који је од 2017. године у крвичном преступу „сукоба интереса“ јер  Закон јасно налаже да функционер не може бити заступник Спортског удружења. Наиме, према Закону о спорту у члану 33 пише следеће:

Чланови управе спортске организације, укључујући и заступника и ликвидационог управника спортске организације не могу бити следећа лица:
3) лице које врши јавну функцију, као ни лице које врши функцију у органу политичке странке;

Упоредо са сукобом интереса,  Буџетска инспекција још увек  је у ГО Гроцка, јер су средства из буџета додељивана, противно Закону, клубовима, између осталога, рођеног брата бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића.

Тек након писања Жиг инфа о овим пропустима, заказана је седница Спортског савеза Гроцке на којем ће се бирати ново руководство, иако је Радовановићу мандат престао још у мају ове године.

Како је данас опште позната ствар да је бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић, на свакоме кључном месту, па чак и оном најбаналнијим поставио своје људе, тако су и координатори СНС-а пожелели да поставе свог председника у Спортском савезу Гроцке.

Наиме, према информацијама Жиг инфа, координатори СНС-а желе да на место председника поставе њиховог човека (име познато редакцији), упркос противљењу чланова Спротског савеза Гроцке. Како би поставили свог кандидата, као и њихов бивши гуру Симоновић, координатори од ничега не презају, те се може очекивати опструисање седнице Спортског савеза Гроцке. Такође, према информацијама Жиг инфа, координатори СНС-а су претходних дана у „преговорима“ са осталим могућим кандидатима о њиховом одустајању од кандидатуре.

Међу координаторима СНС-а је и Владо Радовановић још увек актуелни председник Спортског савеза Гроцке који је у сукобу интереса, и под чијем вођству је Буџетска инспекција пронашла многе неправилности. Ништа мање у „преговорима“ не заостају ни Стефан Дилберовић, координатор СНС-а и председник СГО Гроцка, као и Миленко Буквић, координатор СНС-а из Лештана.

Сви они су у јануару месецу дали подршку Драгољубу Симоновићу громким аплаузом, подржавајући га у борби против медијске хајке која се , како се наводило, води против њега да је он налогодавац за паљење куће новинара Милана Јовановића. Након што је званично подигнута оптужница против Симоновића и осталих, четворка координатора се наводно се одрекла Симоновића. С друге стране, они су и даље са њим у добрим односима а њихови поступци су исти они које је и њихов гуру, односно Симоновић радио.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар