Почетна » Одржана седница Спортског савеза Гроцка, изабран председник којег су „гурали“ координатори СНС-а (ВИДЕО)

Одржана седница Спортског савеза Гроцка, изабран председник којег су „гурали“ координатори СНС-а (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 Подсетимо се, прошлонедељна седница била је архаична и евидентно је било кршење прописа и протипвправно вођење седницом. Делегатима није давана реч, како би се изјаснили о кандидатима и пронађеним малверзацијама. У току претходне недеље, притисци од стране координатора СНС-а у Гроцкој су се наставили а све у циљу како би њихов кандидат прошао.

ВИШЕ О ПРОШЛОНЕДЕЉНОЈ СЕДНИЦИ СПОРТСКОГ САВЕЗА ГРОЦКА

И синоћ одржана седница Спортског савеза Гроцка, није прошла без да се не постави питање легалности. Наиме, са резултатом 17:15 и са једним гласом уздржаним, победио је кандидат Мирослав Благојевић, председник ФК „Лештане“ којег су гурали представници власти односно координатори СНС-а у Гроцкој.

У току гласања за избор председника Спортског савеза Гроцке, у сали у којој се одржавала седница примећено је да је члан СНС-а, близак пријатељ Стефана Дилберовића председника Скупштине ГО Гроцка и једног од координатора СНС-а, ушао и снимио само гласање да би затим напустио седницу.

Приликом гласања, поједини кандидати су потврдили да је било притисака на њих како би гласали за Благојевића, и резултат гласања је ипак био изненађујући у корист против кандидата Милована Зубковића који је добио 15. гласова (очекивало се мање гласова).

Када је проглашен победник од стране верификационе комисије, након јавног гласања делегата, противкандидати су пружили руку један другом.

Пре тога, кандидати за председника Спортског савеза Гроцке прочитали су своја излагања и оно чиме ће се бавити у наредном периоду уколико буду изабрани.

Док је Милован Зубковић указао на претходнике да су радили у интерес појединаца као и да ће, уколико буде изабран, са том праксом бити прекинуто, његов противкандидат Благојевић ишао је другом реториком. Благојевић се, наиме, захвалио досадашњем руководству и рекао да ће наставити путем који су они чинили у претходним годинама.

Након што је Благојевић изабран за председника Спортског савеза Гроцке, кренуло се у одабир Управног и Надзорног одбора као и секретара и подпредседника. Шахисти су у овом дељењу су најбоље прошли јер су добили чак два члана. Оно што је спорно приликом изглашавања чланова Управног одбора јесте чињеница да они нису изгласани простом већином. Наиме, за чланове Управног одбора гласало је 16 делегата, од 33. колико је констатовано да их има на почетку рада седнице Спортског савеза. Статут Спортског савеза Гроцке јасно указује да би се нека одлука усвојила потребна је проста већина, односно од укупног броја присутних потребно је да за тај предлог гласа половина плус један. Конкретно, да би се чланови Управног одбора изабрали, на предлог председника, у овом случају потребно је било барем 17 гласова ЗА.

Да ће изабрани председник Спортског савеза заиста наставити као његови претходници, видело се већ у првим минутима када је преузео улогу председавајућег седницом. Наиме, новоизабрани председник Мирослав Благојевић одузео је реч Живки Комленац, изабраном секретару Спортског савеза, а Миловану Зубковићу његовом противкандидату није дозволио да се захвали свима онима коју су гласали за њега.

 

Благојевић је хтео и за свог заменика, односно потпредседника Спортског савеза да постави наканадно. Међутим, делегати су му указали да је то противправно, односно да његову одлуку морају да изгласају. Благојевић се у том тренутку одлучује за Радета Граховца, председника ФК „Винча“ који се, иначе, нлази у блокади рачуна у износу преко 1 300 000 динара. Такође, треба напоменути да се претходних дана спекулисало да се садашњи председник Благојевић поставља од стране координатора СНС-а у Гроцкој, тачније на посебно инсистирање Стефана Дилберовића управо из разлога како би се ФК „Винчи“ уклонила блокада. 

Занимљивости:
У управном  и Надзорном одбору су изабрани поједини делегати који су своје клубове довели до блокаде рачуна, као и они који су дали отворену подршку Драгољубу Симоновићу, бившем председнику ГО Гроцка којем се суди као осумњиченом налогодавцу за паљење куће новинару нашег портала Милану Јовановићу.

Опширније у видео прилогу:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар