Почетна » Под ингеренцијом председника Гроцке, изабран председник Спортског савеза (ВИДЕО)

Под ингеренцијом председника Гроцке, изабран председник Спортског савеза (ВИДЕО)

Не жели да се уплиће у политику, а дошао под дозволом СНС-а

од Жељко Маторчевић
1 коментар

Вечерас је на Ванредној седници Скупштине ССОГ-а, за председника изабран Иван Николић, који је уједно и председник Фудбалског савеза Гроцка.

Николић није имао против кандидата, а за његов избор гласала је већина делегата спортских клубова са територије ГО Гроцка. Против су били претежно делегати шаховских клубова, што је Николића, испоставиће се, емотивно погодило.

Наиме, то што поједини клубови нису гласали за Николића, ново изабраног председника наводно није погодило, али је морао да спомене да није у реду да шаховски клубови нису гласали за њега, када се он трудио да им све буде испуњено.

Интересантан је и говор Ивана Николића, када је образлагао своју кандидатуру. Оно што је специфично јесте да је Николић више пута у току свог говора, а и касније кроз седницу, тврдио да спорт и политика не смеју да се мешају, и то што је СНС на власти нема никакве везе са његовим избором. Оно што Николић није схватио у свом говору јесте да је изговорио низ контрадикторности, па између осталога да је и његова кандидатура подржана од стране председника ГО Гроцка и ОО СНС-а. То можда и није спорно, али поставља се питање зашто је Николић наводио тај податак, ако како је рекао, „нема мешања политике у спорт“.

Николић је то изговарио након што се пред седницу Скупштине ССОГ-а договарао лично или са председником Гроцке, Драганом Пантелићем, или са чланом већа задуженим за спорт, Милошем Јанковићем.

Већ у самом старту свог председниковања, исто као и његови претходници, Николић није испоштовао договор појединих клубова који су га подржали. А договор је био да се избор генералног секретара, Живке Комленац Ђорђевић, одложи док се не испита да ли она може вршити ту фунцкију с обзиром да је и генерални секретар Фудбалског савеза у Гроцкој.

Онај који је био најбучнији и претходних седница, председник Кјокушинкаји клуба Тигар из Гроцке, Зоран Лалић, покушао је то објасни делегатима, али безуспешно, јер је Комленац поново изабрана. А та одлука је донета лично од председника, али не Спортског савеза, већ ГО Гроцка, Драгана Пантелића потпомогнута његовим већником за спорт Милошем Јанковићем.

На понашање председника Тигра, који је овога пута био као делегат испред  КБС“Вук 011″, многи делегати су имали замерке. Доста делегата коментарисало је Лалићево излагање да је опет за говорницом „онај који млати празном сламом и стално нешто прети“.

И заиста, упитно је било и понашање оног који се залаже за „поштовање Закона и прописа, односно Зорана Лалића. У току седнице више пута је прекидао говорнике или им је добацивао упадавши им у реч.

Читава ова седница изгледала је архаично. На већини тачака није било питања ко је ЗА, већ само ко је ПРОТИВ или УЗДРЖАН. Председавајући, Иван Николић улазио је у личну расправу са појединим делегатима и немушто је водио седницу.

Опширније у видео запису:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

1 коментар

Milivoje јануар 18, 2024 - 02:31

Polako ničija nije do zore gorela

Понови

Оставите коментар