Почетна » Пикси шокирао изјавом: „Три играча колабирала у свлачионици током меча са Словенијом“

Пикси шокирао изјавом: „Три играча колабирала у свлачионици током меча са Словенијом“

од Други Пишу
0 коментар

Репрезентација Србије одиграла је у другом колу Европског првенства са Словенијом нерешено 1:1, а дан после меча о утакмици је причао селектор Драган Стојковић Пикси.

Он је поново нагласио да је Србија у многим сегментима доминирала против Словенаца.

„Да се вратим на јучерашњу утакмицу, овај турнир је изузетно важан и врло неизвестан. Немате ниједну екипу коју можете да потцените, ако видите нашу групу, све је гол плус или минус. Игра се тврдо. Оно што ми се свиђа код нас је да смо такмичарски настројени и да верујемо до краја да можемо до позитивног резултата. Што се статистике тиче – ми смо јуче имали 56 одсто проценат поседа лопте, упутили смо 15 удараца на гол. Направили 540 пасова, тачно 200 више од Словеније, то говори о доминацији, од тога 480 тачних пасова. Знате колико смо центаршутева упутили – 33. То говори у прилог томе да желимо да играмо офанзивно, било би забрињавајуће и велики знак питања да смо тим који не шутне на гол. Навешћу пример Подгорице где смо без шута на гол победили са 2:0, на чисту рутину. То је забрињавајуће“.

Он је новинарима открио и проблеме са којима се Србија суочила током тог дуела.

„Ови бројеви говоре да можемо да буде поносни на момке, вољни моменат је на високом нивоу и није лако играти. Још када су двојица или тројица наших играча колабирали по врућини од 15.00, замислите колико је тешко били играти. Гол је последица наше индивидуалне грешке, ако погледате параметре не треба бити незадовољан, ми сами одлучујемо о сопственој судбини. Морате да победите неког. На том сегменту радимо.“

Euro 2024 fudbalska utakmica Slovenija vs Srbija Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Душан Марковић Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар