Почетна » Велика одлука у Лајпцигу дан пред меч са Звездом: То је круна једне најлуђих фудбалских авантура данашњице

Велика одлука у Лајпцигу дан пред меч са Звездом: То је круна једне најлуђих фудбалских авантура данашњице

од Други Пишу
0 коментар

Настављају 10-годишњу сарадњу.

Фудбалер Лајпцига и дански репрезентативац Јусуф Поулсен продужио је уговор са клубом до јуна 2026. године, саопштио је данас немачки бундеслигаш.

Поулсен (29) је члан Лајпцига од 2013. године, а имао је уговор са немачким клубом до краја сезоне.

„Прича Поулсена у Лајпцигу је невероватна. Његов пут је почео у трећој немачкој лиги, а наставио се до Лиге шампиона. Невероватно је провести толико времена у једном клубу. Он је код нас заслужио посебан статус. Не смемо да заборавимо да Поулсен има само 29 година. Наши навијачи га веома цене“, изјавио је спортски директор Лајпцига Рувен Шредер за званични сајт клуба.

Поулсен је за Лајпциг одиграо 370 утакмица и постигао је 85 голова уз 65 асистенција. Са Лајпцигом је освојио два Купа Немачке и један Суперкуп. За репрезентацију Данске наступио је на 73 меча и 12 пута се уписао у листу стрелаца.

„Волим да играм за Лајпциг. Ове сезоне сам коначно достигао жељену форму. Радујем се сваком тренингу, сваком мечу и сваком новом изазову. Са Лајпцигом смо освојили два Купа Немачке, играмо у Лиги шампиона. Клуб и ја смо заједно одрасли. Брзо сам се са челницима клуба договорио о продужетку уговора. Изузетно сам поносан на поштовање које имам у клубу. Поносан сам и на подршку навијача, коју имам током ових година“, рекао је Поулсен за званични сајт клуба.

 

Лајпциг ће у среду на свом терену дочекати Црвену звезду у трећем колу Лиге шампиона.

Foto: Tanjug/ Jan Woitas/dpa via AP)

Миодраг Димитријевић  Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар