Почетна » БИЗАРАН ЕКСПЕРИМЕНТ Данци скупљају 25.000 литара мокраће коју ће у сласт попити

БИЗАРАН ЕКСПЕРИМЕНТ Данци скупљају 25.000 литара мокраће коју ће у сласт попити

од admin
0 коментар

Организартори Роксил фестивала планирају да прикупе 25.000 литара мокраће како би фертилизовали јечам и тако направили пиво.

„Од пишаће до пива“ гласи слоган ове кампање

Сви учесници фестивала који желе да дају свој скромни „прилог“ моћи ће да уринирају у у метално корито, а затим ће се мокраћа из њега специјално дизајнираним резервоарима преносити у поља у близини са циљем да фертилизује пивски јечам.

„Од пишаће до пива“ гласи слоган ове кампање покренуте на највећем музичком фестивалу у северној Европи, који се ове седмице одржава у Селанду у Данској.

Организатори се надају да ће прикупити 25.000 литара урина од око 100.000 посетилаца.

Ако све протекне како је планирано, посетиоцима овог фестивала 2017. биће служено пиво фертилизовано урином.

– Желимо да променимо свој приступ смећу – уместо да буде терет, може да постане драгоцени ресурс. Велике количине урина на овом фестивалу имају негативан утицај на околину и на канализацију, па овим путем планирамо да зауставимо то. Осим тога, мислим да ће се људима допасти помисао да ће допринети производњи пива – каже Лиф Нилсен из Данског савета за агрикултуру и храну, који је остварио блиску сарадњу са организаторима фестивала.

На овогодишњем фестивалу певају „Флоренце анд тхе Мацхине“, Фарел Вилијамс, Пол Макартни и многи други познати музичари.

тхегуардиан.цом – В. Т./Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар