Почетна » МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР ДИЖЕ ПАНИКУ: Доћи ће 100 милиона миграната, у будућности ће бити више муслимана него хришћана у Европи!

МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР ДИЖЕ ПАНИКУ: Доћи ће 100 милиона миграната, у будућности ће бити више муслимана него хришћана у Европи!

од admin
0 коментар

– Прва обавеза мора нам бити зауставити прилив миграната јер ће на путу преко мора умрети њих 10 до 15 посто – рекао је мађарски премијер

Мађарски премијер Викор Орбан у Европу очекује око сто милиона миграната с Блиског истока, из Азије и Африке. За немачки “Дие Велт” је у интервјуу рекао да ће у будућности у Европи бити више муслимана него хришћана, преноси Вечерњи лист.

Он тврди да је и филантропски став ЕУ и Немачке покренуо талас избеглица према Европи.

– Ми смо криви јер смо сви заједно, медији, трустови мозгова, политичари, либералним приступом створили утисак да могу доћи – каже Орбан.

– Мађарска полиција ухапсила је 200 људи на граници, буде ли тако сваки дан, хоћете ли имати места у затворима? – питао је мађарског премијера новинар Борис Калноки.

Foto: Tanjug/AP

– Да, имамо неколико хиљада места у затворима – рекао је Орбан, који је том приликом набројао и како види разлике између европске културе и културе избеглица.

Орбан је најавио кризу идентитета у Европи ако се избегличком кризом буде лоше управљало.

– Остане ли у Европи пуно муслимана, очито је да ће хришћани изгубити то такмичење, због демографских разлога. Студиозно смо проучавали шта се догодило у западним друштвима. Упркос најбољим намерама власти, у тим су земљама настала паралелна друштва, муслимански се слојеви нису интегрисали. Живе једни поред других – каже Орбан па објашњава како није реч о Богу, о томе да је неко хришћанин, а неко други муслиман, него о култури.

– Реч је о начину живота, слободама, сексуалним навикама, једнакости између мушкараца и жена – закључује Орбан који је објаснио како муслимани стављају нагласак на породицу, децу, кохезију заједнице и наглашава да су у томе јачи од нас.

Foto: Tanjug/AP/MTI

– И то је разлог зашто ће њих на крају бити више. То је једноставна математика – истиче. На питање има ли Европа моралну обавезу у избегличкој кризи, Орбан је одговорио да сви имају ту моралну обвезу.

– Мађарска је европска и хришћанска земља, то је наша култура. Ми морамо преузети одговорност и схватити озбиљно своју моралну дужност. Међутим, прва обавеза мора нам бити зауставити прилив миграната јер ће на путу преко мора умрети њих 10 до 15 посто – додао је.

Новинар га је упитао да ли жели да Мађарску одржи етнички чистом, на шта је мађарски премијер одговорио да је мало народа који су тако измешане крви као што су Мађари.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

– Али, реч је о одржавању наше културе. Гледамо натраг у нашу врло дугу историју и желимо да се тако и настави – рекао је Орбан који истиче и да би било паметно не уништавати стабилне европске државе.

– У Сирији смо ми Европљани и Американци подржали једну “де фацто” непостојећу опозицију, иако је било јасно да она не може водити земљу. Из тога ваља запамтити за касније: не уништавајмо више државе – реко је Виктор Орбан.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар