Почетна » Уколико киша не престане, биће проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Уколико киша не престане, биће проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће се, ако се падавине наставе до 21 сат вечерас, створити услови да се прогласи ванредна ситауција на целој територији Србије. Он је рекао и да је са ЕУ договорена помоћ од 1,2 милиона евра за угрожене од поплава.

Премијер Александар Вучић стигао је данас пре подне у село Дљин, у општини Лучани, где се излила река Бјелица и поплавила куће, помоћне објекте, пластенике и њиве, и обећао грађанима помоћ.

Он је рекао да закон тачно прописује у којим случајевима се проглашава ванредна ситуација, те да би је влада већ прогласила да је закон не спречава.

Вода се након испумпавања повукла и тренутно су поплављене само њиве.

Вучић је у разговору са грађанима рекао да је јутрос са представницима Европске уније договорена помоћ од 1,2 милиона евра за угрожене.

Он је поручио грађанима да не брину за новац који ће добити од државе како би надокнадили штету и да ће лично доћи да се увери да ли су га добили.

– Важно је да сачувамо животе – нагласио је Вучић.

Он је рекао да ће обићи и фабрике у околини и да ће држава помоћи и приватницима.

Вучић је у разговору са грађанима рекао да је вода у околини била много виша него што је неко могао да предвиди.

У близини је и фабрика боја и лакова „Максима“ Лучани.

На терену у селу Дљин су и министар одбране Зоран Ђорђевић, министар привреде Зељко Сертић, начелник Сектора за ванредне ситауације Предраг Марић, вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак, бивши министар одбране Братислав Гашић и припадници Војске Србије.

Блиц.рс/Бета/Дневна.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар