Почетна » „Како се мува у тридесетим“ Мушкарац тражио савет на Редиту, ево шта су му све поручивали „искусни“

„Како се мува у тридесетим“ Мушкарац тражио савет на Редиту, ево шта су му све поручивали „искусни“

од Други Пишу
0 коментар

„Помагајте људи! Имам конкретно питање – како функционише мување у тридесетим годинама, ја имам 30, она 32. Изгубио сам осећај“.

Овим речима обратио се један мушкарац корисницима Редита у потрази за љубавним саветима.

„Ево још једног од оних п****паћеничких постова које не волите. Почео сам да се дописујем с девојком која ми се свиђа. Дуго времена се нисам виђао с девојкама, нити се дописивао, имао сам тежак раскид дугогодишње везе… И ево сад се јавља нова прилика после скоро пет година“, навео је он у свом посту.

Многи су били спремни да му помогну саветима, па је тако кренуо низ од „ево како то функционише“ па до „нема ту функционисања, мало си зарђао, само поради на самопоуздању“. Ипак, савети су били прилично конкретни.

А шта ти имаш њој да пунудиш?

„У тридесетим би требало да си сигурнији у себе и у то шта желиш од друге особе, као и шта имаш да понудиш другој особи. Такође, од тридесете па на даље, године буквално лете, па је свако инвестирање у месеце мувања без конкретне акције поприлично губљење времена, како за тебе и за њу“, уследио је савет, али и важна напомена:

„То не значи да треба да јој се сутра нацртас у боксерицама испред гајбе, већ да будеш директнији у комуницирању, да ти се допада и да желиш да имате неки однос. Значи неки директан позив на пример на вечеру, биоскоп, неку заједничку активност и слично је апсолутно на месту, док год има циљ да испиташ да ли сте компатибилни, и ако јесте, да желиш да то води негде“.

Лепо, фино, конкретно. Идемо даље.

Са овим саветом слаже се и други корисник ове друштвене мреже, али каже: „Све је тачно осим да ‘лети време'“.

„Заправо је супротно – траје исто 10 година, али имаш много више могућности и адута, а и жене су много нормалније са 30+ него у 20-им. Наравно, могуће да он мисли на стварање породице и слично, а тада је стварно време против тебе“.

Ако за три виђања не урадиш ништа…

Други су били кратки и конкретни: „Ако ништа не урадис за макс 3 виђања, нема шта да тражиш даље“.

А овај га је „опустио“, али можда на мало сурово искрен начин: „Нема ту никаквог функционисања, само си мало зарђао јер ниси имао неко време акције са девојкама, самопоуздање ти је опало. Упознате се уживо, зезате се и видите да ли сте једно за друго. Потруди се да лепо изгледаш, немој да причаш о Косову и таквим тешким темама, него буди опуштен и забаван. Нема ту неке науке“.

Неки су изнели и своја искуства: „Ја ево 36. Мене мува удата риба мојих година. Мени то смор. Што ја све апатичнији она све више хоће. Али не стварно, нисам сад низашта. Преуморан сам од свега. Живим за викенд да се наспавам“, суморна је свакодневница неких у 30+.

Само буди храбар, али чим осетиш хемију…

Један од саветодаваца увидео је да су те године, 30+. заправо генерације рођене почетком деведесетих: „Реално, ви сте још млади. А ’91. и ’99. годиште су генерације мим културе, Инстаграма, Нетфлиxа, Џале брата, тако да млад си, лагано, али вероватно неискусан. Савет који могу да ти дам је да будеш храбар, духовит на свој аутентичан начин, да имаш обзира и осећаја, али и да са правом очекујес нешто заузврат. И пробај да ти дописивање не замени контакт уживо…“

Одмах је уследио и овај: „А исто ни да ти испијање кафе постане циљ, јер чим осетиш хемију са њене стране, флерт, ту ти храброст ступа на сцену, нема правила, можда је време да се смувате на првом дејту, а можда на трећем или четвртом, требало би да осетиш то, и да будеш спреман, никако пасиван“.

„Директно, без тактизирања, губљења времена, увијања у машну. Девојке са 30+ би требало да су остварене, самосталне, знају шта хоће и шта неће, тако да нема места клиначким форама, тврђењу пазара и тако даље. Мада не треба ни генерализовани, има разних“, добацују други.

Било је оних који су одмах предлагали „привођење гајби“, спомињали „нема ту шта да се чека, куца биолошки сат“, да су „жене у тридесетима и саме директне…“. Уследила је бурна расправа, али и прегршт конкрентих савета.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар