Почетна » ОВАКО СМО ИЗАШЛИ ИЗ 2017. Ретроспектива највећих догађаја под вођством СНС-а У Гроцкој

ОВАКО СМО ИЗАШЛИ ИЗ 2017. Ретроспектива највећих догађаја под вођством СНС-а У Гроцкој

од admin
0 коментар

Након што смо оставили иза нас 2016. годину   у јануару 2017. године сазнали смо да је „Министарка (Не) културе“ окачила гаће на тарабу ,  као и шта представници власти знају о хигијени приликом ломљења чеснице  .Затим смо открили КРИМИНАЛЦА КОМУНАЛЦА из родног местза председника Гроцке . Подсетили смо се и ПЉАЧКЕ СРБИЈЕ вазане за гасификацију Гроцке у којем је учествовао и данашњи председник . Велики минус, оковао је Дунав ледом те се манифестације „Плавање за крст часни“ нису одржале у Гроцкој и у Винчи.

 

Претходно смо сазнали да се ГО Гроцка стиди сама себе.

На политичкој сцени, Горан Пекарски бивши председник СГО Гроцка подржао је Вељу Илића. Упитали смо и Алексанра Вучића да ли штити председника Гроцке Драгољуба Симоновића. Одговор грађанин и наш сарадник и дан данас није добио.

Сазнали смо и да се СНС у Гроцкој понаша као Гестапо.

Затим смо ушли у фебруар. Одмах смо сазнали да је председник Гроцке ухваћен у крађи струје .Покушао је председник Гроцке да се извуче за крађу, али је поново ухваћен у лажи јер га је демантовао Полицијски извештај.

Грочански напредњаци су затим признали да је у њиховом одбору хаосу и да се стиде ко је све члан .

На крају фебруара сазнали смо о изузетно сумњивој распродаји предузећа ЈКП Гроцка.

Дошао је и март месец. На самом почетку овог месеца повела се расправа о изгледу скулптуре Грочанке, за коју се уметници нису сложили а власт је бранила идеју.

Након тешких речи које су пале испред локалног СНС-а и СПС-а, два председника су ипак села и попила заједничку кафу а све у сусрет најављених председничких избора. За најављене изборе, стигла су и нова већ неиспуњена обећања. Једно од обећања било је  и поновно активирање система „Кап по кап“ у Пударцима.

Жиг Инфо је у том месецу разоткрио како се финансира кампања напредњака. Ту вест су касније испитивале многе медијске куће .

У Априлу су били заказани председнички избори. Забележена је куповина гласова од стране СНС-а .  И поред свих тортура и других нелогичности у Гроцкој, председнички кандидат напредњака у Гроцкој добија највише гласова. Ипак напредњаци су слабије прошли од очекиваног . Након избора, у Гроцкој се наставља да се извлаче паре из буџета док посао обављају „волонтери“ . Председник Гроцке подноси тужбу против Жиг Инфа, сматрајући да му је повређен углед и понос.

Првог маја, на међународни празник рада председник Гроцке је поручио свим радницима да раде а он ће и даље да се богати.

Што се, може се рећи и убрзо наставило јер тендере у Гроцкој добијају поново предузећа која су блиска председнику, Тако је за некатегорисане путеве отишло милион евра .

На почетку месеца јуна, добили смо и потврду донирања сиромашних грађана напредњацима  у износу од 40 000 динара.  . Открили смо и какве везе са Гроцком има новоизабрана геј премијерка Србије. Традиционални турнири у малом фудбалу у Дражњу и Пударцима поново нису одржани . Мештани Ритопека и Винче по ко зна који пут остају без превоза скелама.  А депонија у ВИнчи је већ горела месецима. Калдрма у Гроцкој после мање од годину дана реконструкције, пропала је.

На почетку лета, тачније јула месеца 2017. године, сазнали смо о једној личности која је битнија од председника Гроцке. Мада боље пролази напредњак из Лештана, који је лепећи плакате дошао до БИА-е .Уз  конференцију, лажи и видео траке почела је најава за Грочанске свечаности.  Врело било тог јула месеца, а мештани Пудараца и Умчара су били и по више дана без воде, док су представници власти заливали цвеће. Међутим, иако заливано цвеће у Умчарима се осушило, те је замењено новим . Затим смо коначно сазнали како ће изгледати Грочанка и да нам је стигао талас . Муке са водом имали су у Болечани. Њихова „нова вода“ никако није бол лечила

Након завршених Грочанских свечаности, у августу месецу водовод из Гроцке погодила је суша. Мештани Болеча су сазнали зашто име је вода жута!

Дом здравља Гроцка расписао је конкурс за возача. У конкурсној документацију само је изоставио име и презиме кандидата . Да ли од суше, али у августу месецу фонтана у Гроцкој која је плаћена 10 000 евра добила је нову боју. Из разлога што у аутима нису радиле климе, ГО Гроцка расписала је јавну набавку за аутомобиле у износу од 30 000 Евра.  На крају августа 2017.године, председник је гостовао у Лакташима и тамо нас обрукао.  Након Лакташа, представници власти у Гроцкој поделили су плакате захвалности између себе.

Почетком септембра, власт у Гроцкој са својим полугама власти наставља тортуру. Тако је на ред дошла и редакција Жиг Инфо .Сазнали смо да је Гроцка платила, упркос сиромаштву 29. 000 евра само за билборде. Док је за целу манифестацију Грочанских свечаности дато преко 70 000 евра.

Дошао је и јесени октобар. Јесен је изгледа донела умор у политичком животу. Овај месец забележен је са најмање догађаја из сфере политике. Ипак сазнали смо понешто и о начелнику Полицијске станице у Гроцкој, као и да је дојучерашњи „лопов“ сада постао напредњак  . О инфраструктури „реконструисаног“ пута Заклопача – Врчин нисмо имали речи, јер је пропао након само пар месеци.

При крају месеца напредњаци су за јавност прославили своју славу скромно, док је за одабране била богата трпеза.

 

Новембар је донео време великих слава, те ни у овом месецу није било толиких дешавања. У том месецу сазнали смо ко заправо стоји иза предузећа ЕКО Гроцка. Коначно је проговорио онај чије је предузеће . Мештани Ритопека су поново најавили протест, јер године им пролазе а вода им никако не стиже. Најбоља слика живота у Гроцкој за новембар месец јесте податак да можете уложити 100 динара а да зарадите 10 милиона.

Тако нам је дошао пред новогодишњи децембар.  Поново је покренуто питање гасификације Гроцке. Обезнанили смо да водовод Гроцка у свом поседу има чак и ливаде и да је за само десет дана  узео 4 000 евра.  Иако се децембар рачуна за зимски месец, Грочанска чаршија је ипак процвала. Без обзира на то, а собзиром да долазе избори напредњаци су частили и најмлађе и најстарије.

Убеђивани како никада више није улагано у инфраструктуру у ГО Гроцка, сазнали смо заправо како изгледају улице у Умчарима.  Сазнали смо и „великодушност“ председника Гроцке који даје обећања у име Вучића .  Бивши радници ЈКП Гроцка, најавили су бунт испред општине јер им нису одговорили на њихове захтеве . На крају децембра сазнали смо да ли је председник Гроцке добио батине у Бегаљици.

Проста 2017 године завршила се уз најаву „часних“ ПЛИВАЊА ЗА КРСТ ЧАСНИ.

 

Приредио:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар