Почетна » Стојменовић: Аутобуси нам се распадају, вожња градским превозом као руски рулет

Стојменовић: Аутобуси нам се распадају, вожња градским превозом као руски рулет

од Жиг Инфо
0 коментар

Данас се у Земуну десила још једна саобраћајна незгода која је укључивала возила јавног градског превоза што показује катастрофалну контролу безбедности возила ГСП-а. Осим што смо сведоци да аутобуси на улицама горе, отпадају им точкови, преполовљавају се у вожњи, данас се одвалио један део аутобуса који је током вожње ударио у други аутобус у суседној траци.

“Шапић нас је целу претходну седницу Скупштине града уверавао како су нам аутобуси у никад бољем стању. Није прошло ни две недеље, а ми имамо доказ да градоначелник лаже. Иако смо тражили одговорност водећих људи у саобраћају добили смо топле људске приче како они раде све што могу. Шта су они урадили? Ништа, аутобуси нам се распадају по улицама, а вожња градским превозом је постала руски рулет.” – изјавила је шефица одборничке групе ЗЛФ/ПСГ-а Наталија Стојменовић.

Секретаријати који би требало да се брине о одржавању, исправности и безбедности возила се уместо тога баве само приватизацијом јавног превоза. Систем функционише за сумњиве тендере и штетне уговоре док се квалитет и безбедност јавног саобраћаја сваког дана смањује.

“Ми смо на претходној седници поред одговорности надлежних, тражили од Скупштине да усвоји одлуку којом ће возила ГСП ићи на чешће техничке прегледе, где ће бити већи број теренских обиласка погона, редовног јавног извештаје о стању возног парка приватника и ГСП-а као и редован инспекцијски надзор возила.” – додала је Стојменовић.

Скупштина ову одлуку није усвојила, а као што видимо безбедност грађана у превозу је све лошија. Чињеница је да фокус ове власти није стабилан и безбедан јавни превоз, већ његово урушавање како би се лакше приватизовао и тако напунио партијске џепове.

Можда ти се свиди

Оставите коментар