Почетна » СВАЂА У ЛАСТИ Радници: Зашто горе аутобуси? Управа: То нас нису ни питали

СВАЂА У ЛАСТИ Радници: Зашто горе аутобуси? Управа: То нас нису ни питали

од admin
0 коментар

Радници „Ласте“ који од јуна наводно немају оверене здравствене књижице и, по њиховим речима, раде у лошим условима, окупили су се данас испред зграде те фирме, како би добили одговоре на своја питања.

– Дошли смо као представници радника, да се жалимо на услове рада. Путника из Младеновца је много, возила мало, фале нам делови, а аутобуси се пале. Хтели смо да питамо докле ће то тако – рекао је један од 15-ак окупљених радника.

Он је додао да су радници дошли ненајављени, јер кад се најаве, нико неће да их прими.

– Прво су нам рекли да не можемо сви да уђемо, а онда су позвали полицију – додао је радник.

На крају су тројицу представника пустили да дођу до управе, где су им, како кажу, причали исту причу као и пре годину дана.

Међутим, из „Ласте“ тврде да није све тако и да је реч само о неколици незадовољних радника.

 Фото: Матеја Бељан / РАС Србија У

Фото: Матеја Бељан / РАС Србија У „Ласти“ тврде да све функционише нормално

– Са радницима увек разговарамо, али иако је нормално да се разговори најаве, ми смо данас примили три представника. Њихова питања су била безазлена и нису се тицала ничега конкретног. Питање око горења аутобуса се није ни поставило, јер оно и није у надлежности директора, већ погона. За последњи аутобус који је горео, ревизија је у току и ускоро ће се показати да ли је пожар изазвао немар или нешто друго – рекао је директор „Ласте“ Бојан Бојанић.

Он је додао да полиција у њихову зграду заправо долази сваки дан.

– Полицајци једу у нашој мензи и проверавају своја возила у нашој гаражи. Можете и њих питати, патроле су ту сваки дан и нико их није данас звао због доласка радника. То је изокренута прича – објаснио је он.

Здравствене књижице нису оверене, али управа је пронашла решење за тај проблем.

 Фото: М.Митровић / РАС Србија аутобус ласта

Фото: М.Митровић / РАС Србија аутобус ласта

– Потписали смо уговор са ВМА, Ургентним центром и Апотекарском установом „Београд“ да наши радници и њихове породице код њих могу да се лече и подижу лекове. Они имају где да се лече, и ово данас није био став већине „Ластиних“ радника, већ појединаца који се боре само за своје интересе – рекао је Бојанић.

Он је додао да иако се „Ласта“ више од деценије суочава са озбиљним проблемима, руководство чини све како би ово акционарско друштво функционисало нормално и на време испуњавало своје обавезе.

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар