Почетна » УХЛЕБЉЕЊЕ И ЗА ФАМИЛИЈУ Запослено фамилијарно стабло председника Гроцке

УХЛЕБЉЕЊЕ И ЗА ФАМИЛИЈУ Запослено фамилијарно стабло председника Гроцке

од admin
0 коментар

Након што је као члан СНС-а постављен први пут за председника ГО Гроцка 2012. године, Драгољуб Симоновић врло брзо одлази на место директора Железница Србије.

Врло брзо га цела јавност Србије упознаје као бахатог директора, кога Александар Вучић смењује због своје бахатости и лоших резултата.

У међувремену, Симоновић је сменио готово цео менаџмент „Железница“, а велики број позиција добили су страначки стручњаци углавном из Врчина. Тако је за возача ангажовао Јасмину Теофиловић, а њен презимењак Негослав је напредовао до директорске функције. Осим за Врчинце, Драгољуб Симоновић је нашао ухлебљење и за свог сина Јовицу Симоновића и то у државној фирми “ПМЦ инжењеринг”, ћерки фирми СДПР-а. Јовица Симоновић је постављен за руководиоца групе за припрему и то само два месеца пошто је његов отац именован за првог човека „Железница“. Симоновић јуниор је завршио приватни факултет а у “ПМЦ инжењерингу” ради као економиста.

Након што је смењен са места директора Железница, Симоновић се поново окреће ка Гроцкој. Наиме, иако није имао никакву функцију, Симоновић преузима место председника из сенке. Сви званични скупови или свечана отварања не могу да прођу а да Симоновић први не дочека званице и обрати се окупљенима. Тада га је Инфо служба ГО Гроцка представљала као „Господина Симоновића“. Упоредо са тим, његова супруга Зорица Симоновић била је постављена као саветница председника ГО Гроцка.

На изборима 2016. године, напредњаци поново освајају власт у Гроцкој а за председника се бира Драгољуб Симоновић. Након што је изабран за председника, његово „породично запослено стабло“ се шири. Тако данас, поред наведених имамо и следеће запослене по јавним службама, а у ужој су фамилијарној лози Симоновића:

Симоновић Ивана- снаја , запослена у ГО Гроцка, задужена за легализацију
Симоновић Небојша- синова, Инспектор у МУПу Гроцка
Симоновић Бојан – синовац, заменик управника ЕДБ-а погону Гроцка
Митрић Живадин- пријатељ (Његова ћерка удата за Симоновићевог сина), члан већа
Митрић Драгица- прија, запослена у ЈП: Водовод и канализација Гроцка
Бугарчић Милош – синовац, запослен у Еко Гроцка.
Наташа Бугарчић- супруга , запослена у Еко Гроцка
Његова ћерка Јелена Стаматовић(Рођена Симоновић) запослена у Електродистрибуцији србије 2014 године

Рођена сестра његове снаје, Јелена Лепен (рођена Митрић), запослена 2015. године за наставника српског језика у Основној школи свети Сава у Врчину, а њен супруг Владимир Лепен запослен у ЈП „Водовод и канализација“.

Симоновићев кум Јовица Трајковић из Смедерева, 2012. постављен за директора Дирекције у железницамa Србије, а његова ћерка ,Симоновићево кумче Јована Трајковић постаје шеф писарнице у општини Гроцка 2014. године, пре тога била шеф кабинета.

Кума његове ћерке Јелена Грујић ,постављена за секретарицу заменика председника општине Гроцка

Његов други кум, Дејан Крантић запослен у ЈП Водовод и канализација.

Списку би можда требало додати и Теофиловић Владимира, шефа одсека Комуналне инспекције који је Симоновићева десна рука а за радно место које је постављен не испуњава услове.

Поред директног запослења фамилије, треба узети у обзир и предузећа која су последњих пар година добијала послове у вредности од више стотине хиљада евра, а у блиској су вези са Симоновићем. Једна од њих је и ДТ „Градитељ“ чија се адреса поклапа са адресом Симоновићеве ћерке.

Напомена: Прикупљени подаци су из претходних пет година.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар