Почетна » Симоновићеви додељују новац из буџета у Гроцкој- по бабу и стричевима!

Симоновићеви додељују новац из буџета у Гроцкој- по бабу и стричевима!

од admin
0 коментар
pzal4

Овај конкурс је расписан 30 септембра 2020. године, а крајњи рок за предавање конкурсне документације био је 15. октобар. На њему је, према информацијама Жиг инфа учествовало преко 20 удружења грађана са територије града Београда и биће додељена средства у износу од 2 милиона динара. Основана је и конкурсна комисија која ће одлучивати о додели средстава, међутим ко заправо одлучује о додељивању новца?

Иако се нови председник Гроцке, Драган Пантелић од самог постављења упорно труди да објасни јавности да ће будући рад бити транспарентан, чињенице указују да од исте те транспарентности „ни трага ни гласа“.

Наиме, на јучерашњем састанку већника ГО Гроцка присуствовали су и координатори СНС-а који, формално правно, не би смели да присуствују таквом састанку. Реч је о Миленку Буквићу, шефу одборничке групе СНС-а и директору „Еко Гроцка д.о.о“ приватног комуналног предузећа. Свакако било је ту и других координатора напредњака, али су они и функционери односно већници у Гроцкој.

Према речима наших извора који су присуствовали овом јучерашњем састанку, управо Миленко Буквић као и већници Александар Рајковић и Стефан Дилберовић, када су видели да је Жиг инфо конкурисао за доделу буџетских средстава, били су изричити да се овом медијском центру не додели ни динар. Притом, овај тројац није ни погледао конкурсну документацију, како би се евентуално донела оваква одлука.

Поред Жиг инфа, ако узмемо сличну тематику конкурсне документације, за доделу буџетских средстава учествовао је и власник радија „Пулс“ из Гроцке. За њега  су Буквић, Рајковић и Дилберовић предложили, тачније одлучили да буде суфинансиран у износу од 80 000 динара.

Један од већника (име познато редакцији) противио се таквој одлуци и изјавио да није у реду да се Жиг инфу  додели „ни динар из буџета“, знајући шта се све издешавало у претходним годинама, а да се радију да 80 000 динара. После краће препирке, предложено је да се „Жиг инфу“  ипак додели 30 000 динара иако су Буквић, Рајковић и Дилберовић били изразито против. И таква одлука је дошла на побуну код једног од већника који је истакао да није у реду да се исте ствари раздвајају и да нечији љубимци примају новац из буџета у далеко већем износу од осталих.

На крају је ипак остало онако како су координатори СНС-а Буквић, Дилберовић и већник Рајковић одредили. Такав предлог је послат конкурсној комисији која, гледајући претходне периоде, готово увек донесе одлуку какву јој предложе чланови Већа у Гроцкој.

Овакав чин доделе новца буџетских средстава поставља више питања. Кључно питање је да ли овако одлучивање подржава председник ГО Гроцка, Драган Пантелић који се, подсетимо се, од самог постављења куне у транспарентност. Такође, формално правно питање у којем својству састанку већника у Гроцкој присуствује Миленко Буквић који је само шеф одборничке групе напредњака, а не неко ко има право да одлучује.

Да ли треба подсетити да су сва тројица наведена лица блиски Симоновићеви сарадници који су за њега извршавали најсуровије задатке у најгорем арчењу буџета, да би се после на „сав глас“ јавно одрицали њега (Драгољуба Симоновића) описујући га као највеће зло које је могло да задеси ГО Гроцка. Ипак, изгледа да су Симоновићево зло наследили и једноставно им је оно постало добро. А добро је само зато што они сада могу да буду зли, похлепни и грамзиви а да им Симоновић није над главом.

 

Шта каже Симоновић на све то?

 

Ако пратите друштвене мреже, видећете да се ових дана власник радија Пулс жали на извршитеље и садашњу власт у Гроцкој, чији је  члан. Према порукама које шаље, власник радија Пулс је куповао телевизије (20 000 евра), уложио у скупоцену опрему, наплатио сваку СМС музичку жељу и због те силне куповине није могао да плати неких хиљаду евра потраживања дуговања, због којег му сада прети извршење у виду скидања антена. Како каже власник радија Пулс у својој поруци, он позива народ да му брани антене и то прво да бране њега, па ће онда он организовати да се бране и други који имају сличан проблем. Упоредо са позивањем народа, власник радија Пулс, у свом пословању, једино што је објавио јесте да је садашња власт у Гроцкој никада гора и да стање није било никада горе за медије. Треба ли са се упитамо каква је то способност новинара када не може једну просту ствар да сазна- одржавање седница СГО Гроцка?

А не тако давно, горели су новинари Жиг инфа, код других је свирала само музика, а по Пулсу стање никада није било горе. Наравно, безрезервну подршку радију Пулс даје исти онај који се сумњичи да је палио, пребијао и малтретирао новинаре. Актуелни председник Панта и даље о свему само ћути!

pzal4

viber image 2020 11 03 18 05 22

Прочитајте сада поново испочетка овај текст, али га прочитајте уз следеће стихове песме:

Велики упорно зезају мале
за идеале гину будале
фабрике трују околину
кретени дижу буне и гину

Биће боље, неко виче
на папиру мртво слово
на истоку старе приче
на западу ништа ново

 

Жељко Маторчевић

*Лични став аутора текста није мишљење Жиг инфа

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар