Почетна » Мајсторе, чоколада се у Србији прави преко 100 година

Мајсторе, чоколада се у Србији прави преко 100 година

од admin
0 коментар

 

– Мајсторе, у Суботици породица Руфф је још 1917. године почела да производи чоколаду, данашњи Пионир. Значи да смо на мапи више од 100 година. Ако га неко види нека му објасни… – написао је Роберт Себек на Фејсбуку, коментаришући изјаву Вучића како је сада када је отворена фабрика чоколаде „Баррy Цаллебаут“ у Новом Саду, Србија на мапи оних који праве чоколаду.

– Изузетно сам поносан на то што је у Новом Саду отворена фабрика чоколаде највећег произвођача чоколаде на свету „Баррy Цаллебаут“. Србија је сада на мапи оних који праве чоколаду, а то је велика ствар за нашу државу – написао је Вучић на Твитеру.

 

– „Прва српска чоколада произведена је на Дорћолу, на раскрсници Солунске улице и улице Цара Душана. Породица Шонда отворила је фабрику, чоколаде, кекса и леда. У малој породичној радионици настала је чоколада „Олга“ – написала је на Твитеру Лила Петровданска и додала:

– Први почеци производње чоколаде у Србији везују се за Земун и фабрику „Рода“, претечу данашње чоколаде „Менаж“. За њено оснивање можемо захвалити француском официру Данијелу С. Пешмажу, који је отворио прву југословенску фабрику чоколаде 1922. године.

Изгледа да председник Србија има селективно памћење, па се сећа само онога што је у његовом интересу. Мало је вероватно да Вучић није знао како Пионир прави чоколаду преко 100 година.

Вероватније је да само лажима може да покаже свој успех, односно да најнормалније ствари као што је отварање фабрике, провуче кроз свој имагинаријум и од тога направи сензацију.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар