Почетна » Веселиновић: УКИДАЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА НИЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ПАРКИНГ

Веселиновић: УКИДАЊЕ ЗЕЛЕНИХ ПОВРШИНА НИЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ПАРКИНГ

од Жиг Инфо
0 коментар

Кандидат за градоначелника Добрица Веселиновић каже да су сви из покрета Не давимо Београд и коалиције „МОРАМО за добар град“ потпуно шокирани предлогом Александра Шапића да се зелене површине замене паркинг просторима.

„Са неверицом смо видели вест да кандидат Српске напредне странке има план да неискоришћене зелене површине бетонира и претвори у нова паркинг места,“ рекао је Веселиновић.

Управо супротно предлаже коалиција „МОРАМО за добар град“ а решење проблема саобраћаја види у улагању у јавни превоз и изградњу гаража.

„Покрет Не давимо Београд и коалиција „МОРАМО“ се залаже за очување и увећавање зелених површина а план за решавање паркирања и проблем саобраћаја је улагање у јавни превоз и изградњу додатних гаража у јавном власништву.“

У свом предизборном програму за добар град, коалиција „МОРАМО“ посебну пажњу посвећује управо квалитетном саобраћају. Део предлога односи се на укидање уличног паркирања и садњу дрвећа на тим локалитетима и изградњу бициклистичких и пешачких стаза.

Такође, план је да се сав приход од наплате паркинга усмерава у побољшање јавног превоза и развој система јавних бицикала као и осталих мера одрживе урбане мобилности.

Можда ти се свиди

Оставите коментар