Почетна » Не давимо Београд: Прва победа у намери да натерамо град да уместо шминкања, прошири Булевар

Не давимо Београд: Прва победа у намери да натерамо град да уместо шминкања, прошири Булевар

од Други Пишу
0 коментар

Након великог незадовољства грађана и петиције коју је покренуо Не давимо Београд, градска власт је одустала од прескупог шминкања Булевара Краља Александра. Заустављање пројекта је прва победа грађана, а сада је неопходно да се изборимо за стварно унапређење, односно да се Булевар прошири од Цветкове пијаце до окретнице Устаничке. Само тако ћемо у овом делу град имати пристојан и брз превоз, а пешаци и бициклисти безбедност.

“Направили смо први успешан корак – зауставили смо предизборно „шминкање“ Булевара, а сада идемо даље, настављамо са петицијом и тражимо проширење и стварно унапређење саобраћаја за све учеснике, а посебно бициклисте и пешаке.” – изјавио је Алекса Петковић, координатор општинског одбора Не давимо Београд и пручио да ће покрет наставити са акцијом. “Све док сопственим очима не видимо буџет за проширење Булевара и реализацију пројекта. Двеста хиљада људи који живе и раде изнад Цветкове пијаце заслужује пристојан и брз превоз, а пешаци и бициклисти безбедност! Видимо се и овог викенда код Цветкове пијаце од 10 до 14 часова када грађани својим потписом могу дати подршку овом захтеву.”

Иако је добро што градски функционери попут Марка Стојчића, главног градског урбанисте, признају да је овај пројекат лош, било би добро да разумеју и да морају сносити одговорност за њихово доношење. Чини се да је принцип којим се градска власт води у планирању града “ако прође, прође”. Због оваквих и сличних пројеката који не доприносе бољем животу грађана смо и захтевали оставку градоначелника Александра Шапића. Београду је неопходна темељна промена у планирању града, како у погледу саобраћаја, тако и у свим другим областима. Промена која ће на прво место ставити потребе грађана.

Можда ти се свиди

Оставите коментар