Почетна » АРАПИ СЕ ЛЕЧЕ У СРБИЈИ? Лончар најављује до краја године прве пацијенте из Емирата у српским бањама!

АРАПИ СЕ ЛЕЧЕ У СРБИЈИ? Лончар најављује до краја године прве пацијенте из Емирата у српским бањама!

од admin
0 коментар

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је реално очекивати да до краја године на рехабилитацију у бање у Србији почну да долазе први пацијенти из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ)

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је реално очекивати да до краја године на рехабилитацију у бање у Србији почну да долазе први пацијенти из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ).

– Морам да вам кажем да је њихов годишњи фонд за упућивање пацијената на рехабилитацију 50 милиона долара. Они иду у чешке бање, словачке, мађарске… Договорили смо се, пошто су њихови представници били овде и погледали те бање. Задовољни су тиме шта се ради код нас – рекао је Лончар новинарима у Београду након састанка са делегацијом Уједињених Арапских Емирата.

Пацијенти из УЕА већ су боравили у бањи Ковиљачи, Врњачкој бањи и Селтерс бањи код Младеновца. Лончар је рекао да се „већ улази у процедуру“ и да ће у Србији бити отворена канцеларија која ће бити на услузи пацијентима из УАЕ.

– Прво што желе да ураде и на чему су инсистирали је да имају своју канцеларију, као што имају у Берлину. Желе да када њихов пацијент додје овде има ко да му помогне око превода, превоза до бање, да их неко сачека. Желе комплетну организацију. Колико будемо брзи у формирању те канцеларије од тога зависи када ће доћи први пацијенти – казао је он.

Лончар је рекао да је реално да до краја године стигну први пацијенти из УЕА.
Он је рекао да мисли да српске бање могу да буду конкурентне и по цени и квалитету услуга.

Лончар је навео и да је на састанку било речи и о улагању у здравство Србије.
– Желе да буду партнери са државом да изграде нове болнице, нове капацитете везано и за бање… – казао је он.

Заменик министра здравља Уједињених Арапских Емирата Мохамад Салим Ал Олама рекао је да ће се радити на томе да пацијенти из УАЕ долазе у Србију јер је у српским бањама присутан високи стандард услуга.

Еспресо.рс / Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар