Почетна » Вулетић: Страх ме је, Вулин и Вучић су ме на 13 ТВ канала линчовали

Вулетић: Страх ме је, Вулин и Вучић су ме на 13 ТВ канала линчовали

од admin
0 коментар

 Владимир Вулетић је гостовао данас на телевизији Н1, где је говорио о конференцији за медија, на којој су о њему говорили Александар Вучић и Александар Вулин, зашто је поднео оставку у Хумској, а осврнуо се и на хапшење криминалне групе Вељка Беливука.

Вулетић је најпре истакао да се осећа небезбедно због начина на који су о њему говорили председник државе Александар Вучић и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

– Када дођете у ситуацију да председник и министар причају о вама на тај начин, и то на 13 телевизијских канала, онда дође до осећаја небезбедности, страха и линча према професору Правног факултета. Прекршили су Закон кривичног законика, по ком неко може да одговара ако код некога изазове осећај страха и небезбедности. Овде се ради о највишим носиоцима власти. Не треба бити превише паметан или стручан да бисте закључили о чему се овде ради – рекао је Вулетић и додао:

– Када је реч о хапшењу Беливукове групе, никада нисам рекао да је то борба за превласт унутар Партизана. Одмах да напоменем, подржавам сваку борбу против организованог криминала, то свака држава треба да ради. Али, она треба да буде универзална и аперсонална. Битно је истаћи да у земљи постоје суд и Тужилаштво, а чини се да је Тужилаштво на конференцији за новинаре слушало само оно што говори главни тужилац.

Вулетић је затим говорио и да ли је имао контакт са Вељком Беливуком.

– Беливук никада није долазио на Правни факултет. Знате, нисам ја само професор, већ сам и обављао функцију потпредседника Партизана. Током шест година имао сам прилику да причам са навијачима, јер је то било у опису мог посла. Имао сам прилику да будем у том „бункеру“, који за мене није било бункер, већ ресторан на стадиону партизана. На стадиону сам се на навијачима виђао у оквиру посла. Свака управа има комуникацију са навијачима, мора да је има. Она је била техничке природе, односила се на ствари које су везане за кореографију, путовања, ту су биле и неке ствари које су везане за статутарне послове. Уосталом, два навијача су поднела оставку у Скупштини Партизана, па смо морали да спроводимо и изборе.

А онда, још мало о „бункеру“…

– То није бункер, то је ресторан Партизана. Користио се за потребе клуба. Дођите да видите шта је то. Не можемо тако да разговарамо на начин на који се нешто таблоидно назива бункером. Не могу да прихватим криминализацију Партизана, подржавам борбу против организованог криминала, али да је Партизан криминализован клуб – то не могу да прихватим.

Режимски медији су данас писали о наводним прислушкиваним разговорима између Вулетића и Вељка Беливука.

– Свако тумачи онако како то жели. Ја пет година имам прилику да се суочавам са ситуацијама различитих фотомотажа, аудиомонтажа који су објављивани у Српском телеграфу. Са Беливуком сам се једном чуо телефоном, то је било потпуно везано за Партизан.

Вулетић је затим био јасан, па је истакао да је ухапшеном групом руководио Новак Недић, генерални секретар Владе Србије.

– Ја сам у недавном интервјуу рекао да Вељко Беливук није имао битну улогу у Партизану 2016. године. Спомињу се сада и људи који су блиски Новаку Недићу, то је човек за кога тврдим да је руководио овом групом 2016. године пред три Скупштине које су одржане у Партизану. То је човек који је наредио „бомбардовање“ јајима нас у ложи, човек који стоји иза пребијања обезбеђења Милоша Вазуре, који је организовао поруке претњи које су ми стизале док сам био на скупштинској говорници, када су ми стизале поруке да ћу бити убијен.

Вулетић је после шест година у Партизану поднео оставку, а истакао је да је то урадио јер је то тражено од њега.

– Зашто сам поднео оставку? Зато што Партизан шест година ћути о разним стварима. Ја сам о непочинствима у српском фудбалу причао шест година. Зашто бих раније поднео оставку? Сада сам то урадио јер сам сазнао да је председник клуба Милорад Вучелић тражио да одем. Данас ћу ексклузивно да објасним зашто је дошло до поношења оставке – рекао је Вулетић и нагласио:

– Термин мог одласка из Партизана изабрао је Милорад Вучелић. Дошао сам у поозицију да у понедељак, дакле након што је ухапшена група Вељка Беливука, разговарам са генералним директором, који ми је саопштио да Вучелић већ дуже време жели да одем. То је тражио и 2019. године. Ја сам рекао да могу да одем само ако ме Скупштина буде сменила, па се тада одустало од тога. Проблем мог одласка постоји више времена, поднео сам сада оставку како не бих стварао буру док траје првенство.

Гостујући на телевизији Н1, Вулетић се подсетио сцене са последњег вечитог дербија, када је рекао да је у централној ложи особа са Интерполове потернице.

– Да ли сам тада мислио на Вељка Беливука? Па, да ли је он био на Интерполовој потерници? Не, мислио сам тада на Звездана Терзића, јер је он био једини човек на стадиону против кога је подигнута оптужница. Говорим правним језиком, он је од 2011. године био под оптужницом, која до дана данашњег није узета у правно разматрање. Био је тада у ложи и Вељко Беливук, али није био под оптужницом.

„Не осећам се одговорним за дешавања на стадиону“

Владимир Вулетић је истакао да није знао шта се догађа у ресторану стадиона ФК Партизан.

– Ја нисам оперативна главна функција у клубу, изнад мене су били и генерални директор и председник. Иако на тај начин о мени причају премијерка и медији, то једноставно није истина. Ја у животу ништа од тога нисам видео. Не осећам се одговорним ни по једном основу за све оно што се догодило и не прихватам да се стадион Партизана назива хацијенда Пабла Ескобара – рекао је Вулетић и нагласио:

– Беливук нема шта за мене да буде, ја нисам тужилаштво, нити суд. Док Тужилаштво не буде поднело јавну оптужницу против Беливука, он је осумњичен, а не окривљен. Ја овде не браним Вељка Беливука. Како ме питате шта је он за мене, па нисам му ја брат.

На питање зашто се нико из Партизана не оглашава, Вулетић је поручио:

– То морате да питате њих. Када сте ви чули председника Вучелића да се огласио о било ком спорном моменту у српском фубдалу? Када се огласио Милош Вазура? Ви кажете како се Владимир Вулетић није оглашавао шест година. Морам нешто да кажем. Само избаците изјаве Владимира Вулетића из медија, колико ћете наћи изјава челника Партизана? Нула! Милсите да не треба да се боримо.

Бивши потпредседник Партизана је затим говорио о двоструким аршинима које спроводи власт.

– Кажете да је Беливук осумњичени криминалац? А шта су Марко Вучковић и група оптужена за случај Ђенова? Држава је осудила једну групу, док је другој групи дала фирме. Мислим ту на фирму Ултра коп, коју је основао вођа навијача Вучковић и Гама толушн. Те две фирме су у последњих пет година добијале све послове. Ту су били послови са аеродромом, ЕПС-ом, појављивали су се прво као подизвођачи, а затим су се удружили и постале фирме које су извођачи. Ако једној групи дајете фирме, а другим навијачима намештате читаву ситуацију да заврше у блату, онда вас питам како је то могуће. Да се на једном стадиону нађе дрога, а на другом се не нађе дрога, а била је. Тамо није Пабло Ескобар?

„Не дозвољавам да се подли посао заврши у мраку“

Вулетић је на крају гостовања закључио.

– Само једна напомена, премијерка је поставила питање зашто ме има толико у медијима. Одговор је да је то због тога што нећу да дозволим да се подли посао заврши у мраку, ја позивам било кога ко мисли да сам на било који начин починио кривично дело нека га пријави, па нека онда поступа Тужилаштво.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар