Почетна » ДО ЈУЧЕ СТАВЉАЛИ САМО ЗУЈАЛИЦЕ, А САД РЕШИЛИ ДА АРТИКЛЕ ЗАКЉУЧАЈУ! Трговци повукли неочекивани потез па разбеснели купце

ДО ЈУЧЕ СТАВЉАЛИ САМО ЗУЈАЛИЦЕ, А САД РЕШИЛИ ДА АРТИКЛЕ ЗАКЉУЧАЈУ! Трговци повукли неочекивани потез па разбеснели купце

од Други Пишу
0 коментар

У супермаркетима све чешће можемо видети да су неки производи затворени у кутијама, тачније да су „под кључем“ јер се често краду.

У кутије које на поклопцу имају зујалице некада су се затварале само скупе креме и козметички производи. Данас се у њих затварају чак и маслац, а велике зујалице облепљују се и преко туњевина, жвака, чоколаде…

Како се може видети на фотографији која се појавила на Инстаграм страници сербиаливе_београд у једном маркету у кутију је стављен и маслац који иначе кошта око 300 динара.

– Путер закључан да се не би крао – наводи се у објави уз фотографију на којој се види паковање маслаца у кутији док је наводно аутор фотографије на кутију додао и стикер катанца.

Ова објава је покренула лавину коментара потрошача који су уједно прокоментарисали и цену маслаца.

– Краду када му је цена као да једеш бифтек – гласи један од коментара.

Ипак, Марко Драгић из НОПС-а за Курир је недавно рекао да се велики трговински ланци увек овако обезбеђују ствари које се краду, а да се та листа мења.

– Раније су се крале скупоцене креме да би се препродавале, данас људи краду чак и путер. Листа производа који се краду у маркетима је другачија од оне листе пре 10 година, и она ће се мењати и убудуће. Како трговци примете да се нешто више краде, они то и обезбеде.

Према његовим речима ово је једини начин да се произвођачи заштите од крађа.

– Када потрошач нешто украде, поступак може да покрене само трговац. Ако је износ већи од 5.000 динара може да поднесе кривичну пријаву и пријави то полицији. Уколико је износ мањи онда може да се позове полиција ако је то приметио неко од запослених.

Курир.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар