Почетна » Суд одлучио: Више од пола тоне марихуане изузето из суђења за „Јовањицу“

Суд одлучио: Више од пола тоне марихуане изузето из суђења за „Јовањицу“

од Други Пишу
0 коментар

Суд је донео одлуку – изузети су докази, корпус доказа који се односи и на проналазак више од 660 кг већ осушене марихуане пронађене на имању Јовањица 18. новембра 2019. То је марихуана која је, претпоставља се, била спремна за даљу продају – то је била осушена марихуана, не свеже биљке канабиса, преноси Н1.

Председник судског већа Зоран Ганић је саопштио је на данашњем суђењу пред Специјалним судом у наставку судског процеса против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног газдинства „Јовањица“ и осталих оптужених, које је откривено у новембру 2019. године, и где је према оптужници, пронађено 1.600 килограма наркотика, да у овој фази суђења није неопходно испитати инспектора Слободана Миленковића, пише Н1. Такође, суд је донео одлуку да се изузме више од 660 кг већ осушене марихуане пронађене на имању Јовањица 18. новембра 2019.

Суд је донео одлуку – изузети су докази, корпус доказа који се односи и на проналазак више од 660 кг већ осушене марихуане пронађене на имању Јовањица 18. новембра 2019. То је марихуана која је, претпостављамо, била спремна за даљу продају – то је била осушена марихуана, не свеже биљке канабиса.

Председник већа је истакао да би чекање прилике да Миленковић сведочи, како тренутно није у могућности због здравственог стања, довело до одуговлачења поступка. С обзиром на то да су саслушана и испитана четворица од петорице полицијских службеника, судија Ганић је одлучио да настави суђење.

Тужилац Саша Дрецун уложио је процесни предлог да се да се не настави главни претрес све док се не саслуша и инспектор Слободан Миленковић, како је наложио Апелациони суд у Београду.

Одбрана првоокривљеног Предрага Колувије, адвокат Владимир Ђукановић, тражио је да се главни претрес настави и да се докази прикупљени током претресања 18. новембра 2019. године изузму из списа предмета као незаконити што су раније већ и предлагали.

„Није неопходно испитивати Слободана Миленковића, јер су његове колеге потврдиле током сведочења да нису обавестили сувласнике имања Јовањица дана када је извршено спорно претресање 18. новембра 2019. године. На претходном рочишту, 6. септембра, ми није било дозвољено да нормално уђем у суд, па зато нисам био присутан. Испред суда био је организован шпалир који је према мојим информацијама био намењен мени. Овде се спроводи медијски линч према одбрани а сада и према самом тужиоцу“, рекао је Ђукановић.

На предлог адвоката одбране, судско веће је из списа предмета изузело корпус доказа прикупљених током претресања имања Јовањица 18. новембра 2019, а који се односе на проналазак више од пола тоне већ осушеног канабиса.

Образложење изузећа тих кључних доказа је било да је претресање било незаконито, јер претресању имања нису присуствовали власници „Јовањице“ Предраг Колувија и Александар Анђић, као ни тадашњи бранилац Колувије, а разлоге зашто су се инспектори ипак одлучили да изврше претресање нису навели у напоменама записника о претресању тог дана.

До сада су сведочили и били испитивани инспектори Милош Јуришевић и Љубомир Петровић, Душан Митић и Милан Исаков.

Дрецун је и данас у свом излагању због чега не треба да се настави главни претрес и због чега не треба да буду изузети докази прикупљени током претресања 18. новембра 2019. године, поновио да Устав предвиђа да се претресање стана може извршити и без присуства власника уз дозволу суда и присуство два пунолетна сведока, такође је навео и да се у записник о извршеном претресању не морају као напомене описивати додатне чињенице.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар