Почетна » „Драги колега Слободане, ово је пораз целог друштва и свих нас у просвети“: Друштво директора школа осудило напад на професора у Бачкој Паланци

„Драги колега Слободане, ово је пораз целог друштва и свих нас у просвети“: Друштво директора школа осудило напад на професора у Бачкој Паланци

од Други Пишу
0 коментар

Наш образовно-васпитни систем доживео је још један незамислив ‘ударац’, који је потресао читаво друштво и поново школе ставио пред питање смисла онога што радимо у школама и са школама, саопштио је Управни одбор Друштва директора школа Србије, поводом инцидента у школи уз Бачкој Паланци, где је бивши ученик те школе пребио професора.

„Како да се заштитимо од проблематичних уопште у друштву, а ми у просветном систему од проблематичних ученика? Зашто систем није реаговао ако се знало да је ученик проблематичан? Да ли смо ми просветни радници криви за све лоше у овом друштву и докле да се повлачимо пред урушавањем једне професије, која, ако некоме не значи ништа, нама значи јер смо ми последња одбрана опстанка овог друштва и народа“, питају чланови Друштва директора школа у саопштењу.

Они су се директно обратили претученом професору:

„Драги колега Слободане, извињавамо Вам се у име свих нас. Ни Ви ни било ко од нас у образовно-васпитном систему не учи своје ученике да туку своје учитеље и то сигурно није научио у школи. Ово није Ваш лични пораз, ово је пораз целог друштва и свих нас у просвети. Ако Ваша жртва буде последња опомена свима нама да успоставимо поштовање знања и учитеља у нашем друштву, то ће имати смисла“, навели су из Друшта директора.

Они су позвали све друштвене чиниоце и све колеге у школама да заједнички решавају проблеме и да се боре за друштво у коме је знање једини прави основ среће сваког појединца и друштва у целини.

Због напада на професора у Бачкој Паланци неколико просветних синдиката је за четвртак, 16. мај најавило делимичну или потпуну обуставу рада и протест испред Скупштине Србије.

Foto: N. Kovačević

В. А.  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар