Почетна » БИРОДИ поднео пријаву против ТВ Пинк због прилога Гордане Узелац о Линглонгу

БИРОДИ поднео пријаву против ТВ Пинк због прилога Гордане Узелац о Линглонгу

од admin
0 коментар

 

Прилогом ТВ Пинк је, како се наводи, прекршен Члан 47 Став 1 Закона о електронским медијима у делу истинитости, објективности и потпуности, пише Н1

Узелац је у свом прилогу, уз помоћ преводиоца компаније Линглонг, у кругу фабрике разговарала са радницима који су јој рекли да су задовољни условима рада и да им се зараде исплаћују на време.

Новинарка Пинка је на крају свог извештаја оценила да се против Линглонга већ годину дана води „неоснована кампања“ и да је „једна од последњих кинеских инвестиција која се нашла на мети хајке опозиције и њихових медија“.

Ипак, извештају великог броја медија, па и сам след догађаја на терену демантују новинарку Пинка.

Подстимо, бараке у којима су смештени радници из Вијетнама међу првима је посетила екипа ТВ Н1, а наша камера јасно је забележила услове у којима бораве радници са Далеког Истока.

Радници су тада посведочили да немају довољно топле воде, нити чисте воде за пиће, као и да често имају проблема са нестанком струје. Пасоше им је, како су нам рекли, узео послодавац, а поједини су се жалили и да им касне плате.

Након извештавања медија о лошим условима у којима бораве радници из Вијетнама, део радника је премештен у Каштел Ечка, који фукнционише као хотел са три звездице, а враћене су им и путне исправе.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар