Почетна » Новосађанину који је претио Вучићу убиством и отмицом одређен притвор, признао дело

Новосађанину који је претио Вучићу убиством и отмицом одређен притвор, признао дело

од admin
0 коментар

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Новосађанину Ђури Тркуљи, осумњиченом да је путем Твитера претио смрћу председнику Србије Александру Вучићу и најављивао отмицу члана његове породице.

Тркуља је током саслушања у тужилаштву признао да је извршио два кривична дела угрожавање сигурности која му се стављају на терет, тврдећи да је то учинио под утицајем медикамената.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донео је решење којим је окривљеном одредио притвор због постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, прецизирала је за Тањуг портпарол суда Бојана Станковић.

На ово решење има право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Он се терети за кривично дело угрожавање сигурности.

Поступак против Тркуље води Тужиластво за високотехнолошки криминал јер је дело извршено путем друшвених мрежа.

Како смо писали јуче претње су биле упућене са профила @АгентСтрани, а да је корисник који стоји иза њега Ђуро Тркуља.

Он је на саслушању пред тужиоцем у својој одбрани навео да је „свестан да је направио глупост“ и исказао је жаљење због тога, наводећи да је твитове писао под утицајем лекова које је пио по савету лекара због депресије.

„Вучићу Александре, у мени не žиви страх од тебе, чега сам сигуран да си свестан; Отићи ћу један корак даље кроз најаву да ће наредних дана нестати неко теби (породично и криминално) веома близак. Моја јединица не прави греšке“, написано је на том Твитер налогу.

„Вучићу Александре, твој страх од мене (нас @ТхеМошадИЛ) је наравно оправдан. Свакога секунда док лично не станем пред тебе, žиви у страху – како си судио биће ти суђено. Моја реч стоји“, пиšе у другом твиту.

Аутор је упутио претње путем твитова и министру Небојши Стефановићу и новинару „Пинка“ Дамиру Хајдановићу.

Ухапшен је у уторак, 4. децембра.

Ко је Ђуро Тркуља?

Ђуро Тркуља је 1991. године конкурисао на место заменика Регионалне канцеларије за централну и југоисточну Европу Уједињени нација. Тамо је остао две године. Године 1997. напустио је УН и почео да предаје на универзитету у Чикагу.

Током службовања у дипломатији стекао је бројне пријатеље, па је тако наводно близак са појединим представницима горњег дома британског парламента, али и са већином значајних личности које су данас укључене у систем Европске уније. Тркуља је током 2002. године ушао у специфичан сукоб интереса са Репепубликом Хрватском у вези с власништвом над имањем у Плитвицама.

И.М.Ј, Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар