Почетна » Фића, стојадин, југо и флорида: Изложба олдтајмера произведених у крагујевачкој „Застави“

Фића, стојадин, југо и флорида: Изложба олдтајмера произведених у крагујевачкој „Застави“

од Други Пишу
0 коментар

Изложба аутомобила произведених у некадашњој фабрици Заводи Црвена Застава, 15. по реду, одржана је у суботу на платоу испред Скупштине града Крагујевца.

Организатор смотре био је Застава Фан Клуб, а суорганизатор је Градска туристичка организација Крагујевац (ГТО).

Љубитељи домаћих олдтајмера имали су могућност да погледају око 100 популарних фића, стојадина, југа и флорида из Словеније, Хрватске и Србије.

„Возим Југо ИН Корал 55, произведен 2005. године. У њега сам уложио у последњих годину дана око 1.000 евра и нема фалинке. У одлучном је стању. Идем свуда с њим. Никада ме није оставио на путу“, каже Крагујевчанин Велимир Милошевић.

Дуг пут до Крагујевца превалио је Марин из Иванић Града.

„Мој Југо кабрио из 1992. сам средио, као да је нов. Код мене је последњих 15 година. Није на продају, ни за какве паре. Заиста. Заљубљен сам у њега. Све сам подесио, овјес, мотор, кочнице, ентеријер. Дошао сам видети остале југиће, мало. На Јутјубу има филмића о југима, да се видјет, па се ми затим љубитељи видимо, савјетујемо. Занимало ме какав је мој у односу на друге. Супер је.
Чиста десетка“, рекао је за Н1 Марин Цазин, из Иванић Града у Републици Хрватској.

Домаћини су се поприлично потрудили да смотра старих Заставиних аута прође добро.

„Данас промовишемо старе моделе Заставе, овде у Крагујевцу. Фиће, тристаћи, југићи, кечеви и флориде. Управо смо избројали и има 96 возила на изложби. Хвала ГТО Крагујевац и градској управи Крагујевца“, наглашава Војислав Милетић, потпредседник Застава
Фун клуба за Србију

На крају изложбе изведен је дефиле аутомобила главним крагујевачким улицама, а возили су се и посетиоци који су то хтели.

Фото N1 / Milan Nikić

Милан Никић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар