Почетна » Италија тражи Ивана који је уклесао име на Колосеуму, прети му папрена казна

Италија тражи Ивана који је уклесао име на Колосеуму, прети му папрена казна

од Други Пишу
0 коментар

Италијански министри културе и туризма обећали су да ће пронаћи и казнити туристу који је снимљен како урезује своје име и име своје наводне девојке на зиду Колосеума у Риму, што је прекршај који се у Италији папрено кажњава.

Видео инцидента постао је виралан на друштвеним мрежама. Порука „Иван+Хејли 23“ појавила се на Колосеуму у време када су се становници већ жалили на хорде туриста које ове сезоне преплављују Вечни град у рекордном броју.

Министар културе Ђенаро Санђулијано назвао је ово ружење скоро 2.000 година старог Флавијевог амфитеатра „озбиљним, недостојанственим и знаком велике неуљудности“. Он је рекао да се нада да ће кривци бити пронађени „и кажњени према нашим законима“.

 

Италијанска новинска агенција АНСА напомиње да је овај инцидент четврти пут ове године да су такви графити пријављени у Колосеуму. Казна са којом се овај туриста суочава креће се од 15.000 долара до пет година затвора.

Министарка туризма Даниела Сантанће рекла је да се нада да ће туриста бити санкционисан „како би схватио тежину свог поступка“. Позивајући на поштовање италијанске културе и историје, она је обећала:

„Не можемо дозволити онима који посећују нашу земљу да мисле да могу да се понашају на овај начин“.

Руски туриста је 2014. кажњен са 20.000 евра (25.000 долара) и условно на четири године затвора због угравирања великог слова „К“ на зиду Колосеума.

Следеће године, двојица америчких туриста су такође санкционисана јер су урезали своја имена у споменик.

Иначе, у Италији се ове године очекује рекордан прилив туриста, који ће надмашити бројке пре пандемије и максимума из 2019.

Printscreen YouTube/rytz

АП, Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар