Почетна Друштво Јурић: Крстић ме прозвао по Вучићевом налогу

Јурић: Крстић ме прозвао по Вучићевом налогу

од admin
0 коментар

 

Крстић је за Данас рекао да је мета медијског линча „у којем и наш лист учествује“, да твитом није мислио ништа лоше, мада је, контрадикторно, додао да и Раде Панић и Игор Јурић јесу политиканти, док потоњи користи своју личну трагедију „у сврху политичке промоције“.

Такође је и наш лист оптужио да користи корону, политизује је „да би Вучићу нанео штету“.

Упитан да прокоментарише твит, Игор Јурић, оснивач фондације „Тијана Јурић“, каже да га такви коментари не изненађују и да верује да долазе директно од Александра Вучића, а не самог Крстића.

– Ја сам у неколико наврата показао колико су моје намере искрене и свака друга помисао да ту има било каквог интереса је за мене лично – срамна. Крстић ме је прозвао ничим изазван и мислим да то ради искључиво по налогу. Њега ја интересујем као лањски снег. То је налог директно са врха. Верујем да Крстићу не смета ни доктор Панић, али из неког разлога сметамо човеку који води нашу земљу – истиче Јурић за Данас.

Он додаје да има право на своје политичко мишљење „ако је већ до политике дошло“ и да се у многим стварима „као и већина здраворазумских грађана Србије“ не слаже са оним што се дешава у нашој земљи.

– Имам право да кажем своје мишљење, али оно нема везе са борбом коју водим и коју ћу водити на исправан начин, без трунке лажне намере. Од тога никада нећу одустати. Зашто то сада смета људима блиским човеку који води ову земљу, нећу о томе да размишљам. Сигурно постоји разлог. Ако константно не идеш уз длаку онима који су на власти, ти си непријатељ. Не можеш да искажеш став, критику, било шта што се њима не свиђа, јер ти тада постајеш непријатељ – каже Јурић.

То је, наглашава, потпуно апсурдно и ненормално, „али то је наша Србија“.

– То је оно што ми сада живимо и питање је када ће се то променити. Сигуран сам да неће то бити убрзо, као што сам сигуран у то да је у нашој земљи све подељено. Осудиће вас ако министра полиције позовете на догађај који је везан за безбедност деце. Исто тако није нормално да ако затражите подршку опозиције, чији људи такође имају децу и желе да им деца живе у безбеднијем окружењу, постајете претња власти. Када причамо о безбедности деце, не смемо да кажемо да неке ствари не функционишу добро и да држава није учинила довољно, јер смо опет противници власти – указује Јурић. Он подвлачи да у нашој земљи не сме да се критикује ништа што није добро.

– Зна се коме то може да смета, а тренутно сам та сметња ја. Данас сам мета Небојше Крстића, сутра ћу бити уредника Информера, и то је већ нешто на шта сам навикао. Грађани Србије се, нажалост, навикавају на потпуно ненормалне ствари и ја се плашим зато што је то постала наша свакодневица – закључује Игор Јурић.

Небојша Крстић каже за Данас да ништа лоше не мисли ни о доктору Радету Панићу, нити о Игору Јурићу, али да критикује њихово политичко деловање.

– Свако има право на своје мишљење, а од мог твита у ком износим мишљење које никог не вређа, правите тему. Зашто? Ви ме због критичког мишљења стављате на стуб срама и учествујете у политичкој кампањи против мене. Разумем ја људске реакције, али ово је све једна страначка ујдурма која има за циљ да се ућутка политички неистомишљеник. Погледајте селебрити линч руљу на Твитеру која ме вређа немајући појма о чему се ради. Важно је да испале псовку и да заштите „увређеног“. Значи вулгарна политикантска кампања – оценио је Крстић. Он је додао да у тој „кампањи“ учествује и наш лист преносећи саопштење Странке слободе и правде у којој се осуђује његов твит, а да нисмо пренели његово мишљење које нам је написао на овој друштвеној мрежи.

– Игор Јурић користи своју трагедију у сврху политичке промоције. Панић користи епидемију и политизује је због своје промоције. А Данас користи корону, политизује је да би Вучићу нанео штету. О Ђиласу да не причам – закључио је Крстић.

У скафандеру

Доктор Раде Панић није јуче био доступан за коментар, јер је по читав дан у скафандеру у ковид центру, на првој линији фронта у борби са опаким вирусом.

Катарина Живановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар