Почетна » Новинари Нове, Н1 и портала 021 „непожељни“ на састанку премијерке и паора у Кисачу

Новинари Нове, Н1 и портала 021 „непожељни“ на састанку премијерке и паора у Кисачу

од Други Пишу
0 коментар

Иако је претходно било предвиђено да новинари присуствују састанку паора и представника Владе који ће се сутра одржати у Кисачу то се неће догодити. Разлог је тај што су се оба учесника на састанку сагласила да Нова, Н1 и 021.рс не присуствују састанку већ да са њега извештавају само „аграрни новинари“.

Представници пољопривредника су се са овоим одлуком усагласили, јер како су објаснили „не желе да због ове ситуације буду угрожени преговори са Владом о њиховом положају“.

Након састанка представника Иницијативе за опстанак пољопривредника, који су организовали протесте широм Србије, у Београду са премијером Аном Брнабић, пољопривредници су, између осталог саопштили да ће на састанак који је договорен за недељу, у Кисачу, позвати и новинаре, који су од првог дана извештавали са протеста. Саопштили су тада и да су о томе обавестили премијерке.

Након тога, представници Иницијативе позвали су свега неколико новинара на сутрашњи састанак у Кисачу, а међу њима били су и новинари редакција Телевизије Нова, Н1 и Портала 021.

У току данашњег дана Иницијатива је саопштила да Влада Србије није сагласна са одлуком да новинари Нове, Н1 и Портала 021, присуствују састанку, већ да присутни буду само „аграрни новинари“.

Представници Иницијативе за опстанак пољопривредника са тим су се сагласили, јер је већина Удружења која чине ту Иницијативу, става да због ове, новонастале ситуације, не смеју да трпе преговори паора са Владом о њиховим захтевима, због којих су и покренули протесте широм Србије.

Милета Сланкаменац, секретар Иницијативе, је тим поводом изјавио да „није срећан због такве одлуке“.

На крају је Иницијатива Влади послала коначан списак новинара које предлаже да присуствују сутрашњем састанку у Кисачу. На списку су новинара портала „Агроклуб“, „Агроппртал“ и РТВ. Написали су и напомену представницима Владе:

„И по вашем избору новинари, осим представника ПИНК и ХАПY телевизија од штампаних медија Информер“.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

ТВ Нова/Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар