Почетна » СНС у Гроцкој два дана пред изборе организује прославу за 1 600 пензионера

СНС у Гроцкој два дана пред изборе организује прославу за 1 600 пензионера

У већ познатом ресторану

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Према сазнањима Жиг инфа, СНС у Гроцкој планира да 15. децембра организује прославу за 1 600 пензионера у сали једног ресторана у Лештанима.

Како кажу наши извори, врло вероватно да на овом „скупу“ неће бити само пензионери, већ и остали грађани, односно изабрани појединци чланови напредњака.

  • Већ је причано са газдом тог ресторана и све је договорено. Почела је већ припрема, а Месни одбори добијају квоту за госте, наводи наш извор.

Подсетимо се, новац за прославу пензионера се врло често налази у јавним набавкама ГО Гроцка. Пре две године, минимум 1 400 000, 00 динара је плаћено за прославу која није била одржана.

Према уговору број 031-179 од 03.09.2021., предузеће које је раније било задужено за превоз пензионера до Бусија, МАГ- Промет ће дан након закључења уговора организовати прославу за 550 пензионера са територије ГО Гроцка. Износ закљученог уговора је 1 423 200, 00 динара (милион четиристо двадесет три хиљаде и двеста динара), а у цену је урачунат комплетан ручак и неограничено пиће.

ГО Гроцка је пар дана пре закључења уговора, тачније 27. августа 2021. поставила понуду за ову „набавку“.  Предузеће МАГ – Промет је тако, ако је веровати уговору, за 24 сата организовало прославу за 550 пензионера са територије ГО Гроцка.

Потписник овог уговора је председник Драган Пантелић.

Српска напредна странка која је однела победу на готово читавој територији Републике Србије, као најверније гласаче има пензионере. Поред пензионера, на последњим изборима изашла је са слоганом „За нашу децу“. Тај слоган је можда и најтачнији, што се тиче напредњака у Гроцкој, јер за „њихову децу“ заиста пара има, а до њих ће се стићи и одузимањем од најстаријих – пензионера.

Да су пензионери нешто прослављали 4. септембра 2021. године није забележено. Општинска власт у Гроцкој сваку прилику користи како би се „фотографисала“ у редовним активностима са пензионерима, додељивању помоћи или најобичнијем полагању венаца. Слика, међутим, са ове прославе нема. Нема ни пензионера који би потврдио да је нешто тог дана „славио“, барем га ми још увек нисмо пронашли. Како би разрешили мистерију, упутили смо допис ГО Гроцка, да нам доставе доказ о извршеним услугама. Са законским закашњењем наводни доказ је достављен.

 

Саветница председника Гроцке и члан Већа лажирале записник

Наиме, тадашњи саветник председника ГО Гроцка задужен за пензионере, Драгана Петковић и члан Већа задужен за област културе и сарадње са пензионерима, Тијана  Барбу Милић, направиле су лажни записник да је наводна услуга извршена у свечаној сали Нарцис у Лештанима. У записнику су навели и колико је тачно пензионера из које Месне заједнице присуствовало тој наводној прослави.

narcis odgovor0001

Међутим, поред чињенице да нисмо пронашли пензионера који је ишао на наведену прославу конкретног датума, и власници свечане сале у којој је наводно прослава одржана, негирају одржавање исте.

Власници Нарциса: Нисмо имали никакву прославу тог септембра 2021.

Власници ресторана, односно свечане сале Нарцис из Лештана негирали су тада за Жиг инфо да је одржана било каква прослава према уговору који је презентован у јавности.

  • Да би се организовало славље за толико људи, потребно је минимум недељу дана унапред заказивање. Дакле немогуће је за један дан организовати за толики број особа свечаност. Од избора 2020. године, ми са ГО Гроцка нисмо имали никакве организоване свечаности. У септембру прошле године није било никаквог славља у толиком броју са пензионерима, што је лако доказиво, потврдили су нам тада власник и власница ресторана Нарцис из Лештана.

Такође, према важећим епидемиолошким мерама, тада је било забрањено окупљање више од 500 људи у затвореном простору, те је овакву прославу било немогуће одржати са приказаним бројем, а да она буде у складу са прописима донетих од стране Владе Републике Србије.

Саветница постављена за Већника

У међувремену, саветница председника Гроцке, која је потписала овај записник постављена је за Већника. На том месту има примања од преко 100 000 динара. Ни Драгана Петковић ни Тијана Барбу Милић нису одговориле на више позива новинара Жиг инфа, како би разјаснили потписани записник. Због овог случаја, поднета је и кривична пријава, али се њен епилог још увек не зна.

Овогодишња предизборна прослава биће поново у ресторану Нарцис.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар